IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Къпинова „Маргарита“

28 февруари 2016 07 15

Свеж плодов коктейл

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Дните стават по-дълги, температурите се вдигат и някак си настроението ни започва да става все по-лятно.

Обикновено топлите вечери се асоциират с приятни изживявания в компания, чието настроение се поддържа от вкусни, леки и плодови коктейли.

Един от най-известните от тях, Маргаритата, търпи всякакви изменения и интерпретации според индивидуалния вкус на всеки.

Тъй като този коктейл е лесен начин да се освежим, представяме рецепта за един от най-вкусните варианти – този с къпини.

За приготвянето ще ви бъдат необходими около 30 минути, а количеството е достатъчно за 12 коктейла.

Необходими продукти:

Пюре от къпини

4 чаши пресни къпини

½ чаша захар

Сок от един лайм

Декорация със захар

1 чаша захар

Настъргана кора от лайм

Маргарита

2 чаши текила

½ чаша ликьор трипъл сек

2 лимона

½ чаша захар (по избор, ако искате по-сладък коктейл)

Начин на приготвяне:

Поставете къпините, ½ чаша захар и сок от един лайм в тенджера.

Оставете да заври, като разбърквате непрекъснато, след което намалете огъня и оставете да къкри за 20-25 минути, докато се получи плътна смес.

Прецедете през фина мрежа и натиснете, за да извлечете максимално от сока. Поставете в хладилника, за да се изстуди.

За да направите захарта за декорацията, изсипете една чаша в чиния. Добавете стърготини от един лайм и смесете добре.

С един резен лайм минете през ръба на чашата. Потопете в захарта, за да полепне максимално количество от нея по ръба.

За Маргаритите, напълнете блендер с лед. Добавете половината количество от текилата, половината от ликьора, сокът от един лимон и половината от пюрето от къпини.

Добавете още захар, ако искате коктейлите да бъдат по-сладки. Пуснете блендера и разбийте, докато се смесят напълно съставките и ледът стане на скреж.

Повторете с останалата част от съставките и другата половина от пюрето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари