IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата с песто и паста

21 май 2016 06 00

Пролетен дух в чиния

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Често ни се случва да се колебаем много дали да се спрем на нискокалорична салата, или да заложим на вкуса и да си приготвим паста.

Кулинарната магия ни предоставя безброй много варианти и възможности, с които да не правим компромис нито с едното, нито с другото.

Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за салата с песто и паста, чийто вкус е не просто наситен, но и много свеж.

За приготвянето ще трябва да отделите 12 минути, а продуктите ще ви стигнат точно за 4 порции.

Ще ви бъдат необходими:

Половин пакет фусили

1 супена лъжичка песто

½ чаена чаша настърган пармезан

½ чаена чаша майонеза

½ чаена чаша сметана

¼ чаена чаша мляко

½ с. л. сол

½ с. л. пипер

1 маруля, ситно нарязана

1 чаша чери домати

½ чаша маслини

Моцарела, нарязана на кубчета

4 с. л. кедрови ядки

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода като следвате инструкциите на гърба на пакета. След като е готова, изцедете водата и изплакнете със студена вода. Оставете настрани, за да изстине.

Когато вече е малко по-студена, добавете пестото. В случай, че искате плътно покритие, можете да увеличите двойно дозата.

Добавете пармезана и разбъркайте добре. Покрийте пастата с фолио и оставете в хладилника.

Направете дресинга като смесите на едно място майонезата, сметаната и млякото с останалата част от пестото.

Добавете сол и черен пипер на вкус и ако обичате по-пикантно, увеличете количеството.

Желателно е дресингът да бъде по-течен на консистенция, за да може да полее плътно цялата салата. Покрийте и оставете настрани.

На предварително затоплен тиган изсипете кедровите ядки и оставете да се запекат, докато не получат златист загар от всички страни.

За да „сглобите“ салатата, направете легло от марулята в голяма купа. Покрийте щедро с песто.

Добавете доматите, маслините и парчетата сирене.

С лъжица полейте обилно салатата – ако дресингът ви е добре направен, няма да остане на върха, а ще се разлее и в основата.

Поръсете с кедрови ядки, малко пармезан и сервирайте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари