Често ни се случва да се колебаем много дали да се спрем на нискокалорична салата, или да заложим на вкуса и да си приготвим паста.
Кулинарната магия ни предоставя безброй много варианти и възможности, с които да не правим компромис нито с едното, нито с другото.
Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за салата с песто и паста, чийто вкус е не просто наситен, но и много свеж.
За приготвянето ще трябва да отделите 12 минути, а продуктите ще ви стигнат точно за 4 порции.
Ще ви бъдат необходими:
Половин пакет фусили
1 супена лъжичка песто
½ чаена чаша настърган пармезан
½ чаена чаша майонеза
½ чаена чаша сметана
¼ чаена чаша мляко
½ с. л. сол
½ с. л. пипер
1 маруля, ситно нарязана
1 чаша чери домати
½ чаша маслини
Моцарела, нарязана на кубчета
4 с. л. кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода като следвате инструкциите на гърба на пакета. След като е готова, изцедете водата и изплакнете със студена вода. Оставете настрани, за да изстине.
Когато вече е малко по-студена, добавете пестото. В случай, че искате плътно покритие, можете да увеличите двойно дозата.
Добавете пармезана и разбъркайте добре. Покрийте пастата с фолио и оставете в хладилника.
Направете дресинга като смесите на едно място майонезата, сметаната и млякото с останалата част от пестото.
Добавете сол и черен пипер на вкус и ако обичате по-пикантно, увеличете количеството.
Желателно е дресингът да бъде по-течен на консистенция, за да може да полее плътно цялата салата. Покрийте и оставете настрани.
На предварително затоплен тиган изсипете кедровите ядки и оставете да се запекат, докато не получат златист загар от всички страни.
За да „сглобите“ салатата, направете легло от марулята в голяма купа. Покрийте щедро с песто.
Добавете доматите, маслините и парчетата сирене.
С лъжица полейте обилно салатата – ако дресингът ви е добре направен, няма да остане на върха, а ще се разлее и в основата.
Поръсете с кедрови ядки, малко пармезан и сервирайте.
Коментари