След като вчера посрещнахме Нова година, определено имаме нужда да презаредим батериите.
Богатите трапези и дългото празненство от снощи ни кара да искаме нещо вкусно и сладко, с което да стартираме деня.
Подобаващ десерт, който едновременно да ни подслади и да ни припомни, че още е зима и уютът може да се открие и в една хапка.
За да приготвите меденките, ще ви бъдат необходими:
2 с. л. мед
1 чаша вода
По-малко от 1/2 чаша олио
8 до 10 счукани зрънца карамфил
1 ч. л. канела
1 ч. л. какао
2 яйца
щипка сол
1/2 чаша кисело мляко
2 чаши брашно (до достигане на умерено тесто) + 1 пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите в голяма купа до достигане на хомогенна смес. Разточете тестото до дебелина около половин сантиметър и изрежете меденки, използвайки форми за сладки.
Изпичането на вкуснотиите се извършва на предварително загрята на 200 градуса фурна, като не забравяйте да намажете тавичката с олио. Ако искате меденките да станат една идея по-сухи, прескочете мазането на тавата и използвайте хартия за печене.
Печете до покафеняване на основата на меденката.
Коментари