Бившият готвач на Елизабет II сподели нови подробности от задкулисния живот на британското кралско семейство. Дарън Макгрейди отдаде почит на съпруга на кралицата принц Филип, който почина на 9 април в замъка Уиндзор. стотният му рожден ден щеше да е само след два месеца.
Дарън припомни за прословутото чувство за хумор на Филип и потвърди думите на принц Хари, че дядо му е истински майстор на барбекюто. Херцогът на Единбург често посещавал кухнята, за да разговаря с готвачите, но не харесвал други наследници да правят това. Веднъж укорил снаха си принцеса Даяна по същата причина.
„Спомням си как Даяна беше в кухнята, подбираше продукти и разговаряше за театъра и „Фантомът на операта“. Изведнъж херцогът влезе, тя се обърна и каза: „О, хвана ме!“ И той каза: „Не сте тук, за да обсъждате днешното меню, нали?“ Тя изглеждаше уплашена и просто каза: „Не бих знаела откъде да започна“, каза Макгрейди.
Главният готвач добави, че Елизабет Втора обикновено избира ястията за вечеря, но Филип може да се отбива на домашни събирания с приятели: „Той винаги избираше странно меню. Той каза, че пържолата е скучна и предложи да приготвим зайци, яребица и друг дивеч от имението. Дори яйцата и сланината за закуска бяха скучни. Той обичаше да има пържени агнешки бъбреци в менюто.“