fallback

Невероятният, скоростен възход на Пол Мескал към славата

17 June 2024 09:00

От пробива му в телевизията, през слуховете за флирт с Анджелина Джоли, номинацията му за „Оскар“ и ролята в „Гладиатор 2“

Getty Images

От ролята пробив в сериала „Нормални хора“ до първата му номинация за „Оскар“ за най-добър актьор и тези  неочаквани слухове, че е омагьосал самата Анджелина Джоли! Нека разберем повече за невероятния възход на ирландския актьор Пол Мескал към славата.

Пол се изстреля до статута международна звезда, след като изигра ролята на Конъл Уолдрон в драматичния сериал на BBC 3 “Нормални хора“ през 2020 г. Кариерата на 28-годишния Мескал се движи толкова бързо, че той получи номинация за „Оскар“ в категорията „най-добър актьор в главна роля“ за участието си в своя първи по-голям филм, а именно лентата Aftersun.

Талантливият Пол е роден в град Мейнут, окръг Килдър, на 30 минути от оживената столица на Ирландия. Мескал завършва „Академия Лир“ в Дъблин през 2017 г. и получава първата си роля през същата година като титулярен герой в дъблинска продукция на „Великия Гетсби“.

През следващите няколко години той получава сценични роли в родната си Ирландия в продукции, включително The Red Shoes, Asking for It, The Lieutenant of Inishmore и A Midsummer Night's Dream.

„Нормални хора“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashish Noel (@keplimited)

Пол става известен, след като е избран за главната роля в сериала „Нормални хора“ заедно с Дейзи-Едгар Джоунс. Романтичната драма, базирана на едноименния роман на ирландската авторка Сали Руни, е пуснат през 2020 г. по време на първото блокиране заради COVID-19 и става истински хит не само на Острова. Дейзи и Пол изиграха ролите на ирландските тийнейджъри Мариан Шеридан и Конъл Уолдрон и тяхната сложна връзка, която започва в ученическите им години и продължава до университета.

Изпълнението на Мескал в сериала от 12 епизода му спечели всеобщо признание. Още тогава той беше обявен за най-добър актьор на телевизионните награди BAFTA и е номиниран за награда „Еми“ и награда Critics' Choice в САЩ.

Последващи роли

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LSBO - Leicester Sq Box Office (@lsbo_leicestersquareboxoffice)

След това Мескал направи своя игрален дебют през 2021 г., заедно с носителката на „Оскар“ Оливия Колман в психологическата драма на Маги Джиленхал „Изгубената дъщеря“. Филмът беше номиниран за три „Оскара“.

В края на 2022 г. той влезе и в ролята на Стенли Ковалски, станал известен от Марлон Брандо, в новата постановка на „Трамвай „Желание“ (A Streetcar Named Desire) в театър „Алмейда“ в Лондон. Стенли е една от най-емблематичните роли в театъра и е най-известната роля на Марлон Брандо в оригиналната постановка на Бродуей по сценарий на Тенеси Уилямс от 1947 г. и последвалия филм от 1952 г.

Мескал е правил една пиеса в Лондон преди това – The Plough and the Stars през 2018 г.

Любовен живот

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_paulmescal

На 3 януари Анджелина Джоли и Пол бяха заснети да пият кафе заедно, след като тя го изгледа в „Трамвай „Желание“ в Лондон. Неочакваната среща между актьорите, за които на папарашките кадри се виждаше, че водят задълбочен разговор, заинтригуваха света. С тях беше и дъщерята на Анджелина – 16-годишната Шайло, чийто баща е Брад Пит.

По това време се носеха слухове, че Пол и годеницата му – певицата Фийби Бриджърс са се разделили малко преди коледните празници. Феновете на двойката веднага побързаха да споделят шока си от предполагаемата раздяла, като отидоха в Twitter, за да изкажат раздразнението си от факта, че Пол вече е готов да флиртува.

Пол и Фийби за първи път официално обявиха връзката си в Instagram през декември 2021 г., скоро след като направиха първото си появяване на червения килим на LACMA Art+Film Gala.

Счита се, че двамата са започнали романа си през август 2020 г.

Номинация за „Оскар“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Empire Bio (@empirebio)

Миналия вторник Пол беше номиниран в категорията за най-добър актьор за „Оскарите“, които ще се проведат през март. В изявление след обявяването той каза: „Това наистина е специален момент за всички, които участват в Aftersun. Да бъда признат от Академията е такава безумна чест и съм толкова благодарен. Искам да посветя тази номинация на двете ми приятелки Шарлот и Франки, които много обичам!“

По-малката сестра на Пол каза, че се чувства „болна от гордост“, когато сподели снимка от момента, в който брат ѝ открива, че е номиниран за „Оскар“.

Нел публикува екранна снимка на видео разговор между семейството си, докато научават новината заедно, като всеки член изглежда еднакво изпаднал в екстаз. Пол също беше номиниран и за награда BAFTA за същата роля.

Aftersun разказва историята на момиче на име Софи, изиграно от Франки Корио, което размишлява върху споделената радост и личната меланхолия от ваканция, която е взела с баща си преди двадесет години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LDNFASHION (@ldnfashion)

Наследник на Ръсел Кроу в „Гладиатор 2“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 730.no (@730no)

Наскоро се появиха и първите кадри на Пол Мескал в новата му епична роля в „Гладиатор 2“. Предстои филмът да излезе по-късно тази година, а Пол пое ролята на Римския император Луций Вер, порасналия син на Лусила, представен като дете в наградения с „Оскар“ оригинал от 2000 г. с участието на Ръсел Кроу.

28-годишният ирландски актьор изглежда в добро настроение, докато носи бронята и се разхожда по снимачна площадка, като приликата му с неговия предшественик Ръсел е невероятна. Снимките на „Гладиатор 2“ първоначално се проведоха в Мароко, но сега ги довършват в Хоув в Източен Съсекс, Англия.

Действието на продължението ще се развива след смъртта на Максимус (Кроу), проследявайки Луций, който отдавна смята, че майка му е мъртва.

За още новини от света на киното, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
Анджелина Джоли Оскар ирландец нормални хора Пoл Мескал
0 коментара
fallback