fallback

Кейт Мос отказва да се примири с възрастта: Не се чувствам на 50 години

01 October 2023 15:00

Актрисата ще отпразнува юбилей през януари

Снимка: БГНЕС

Кейт Мос може и да наближава 50-ия си рожден ден, но все още не се чувства възрастна.

В интервю пред The Times, публикувано преди няколко дни, супермоделът отказва да приеме възрастта си и е категорична, че през януари няма да духне 50 свещички на тортата. Допълва, че наистина не се чувства толкова възрастна и не мисли за юбилея си като за нещо грандиозно и заслужаващо внимание. Попитана дали има някакви козметични процедури, включително ботокс или филъри, тя отказа да коментира темата, след което заяви, че е изцяло естествена и поиска да се премине нататък с въпросите.

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Вместо да се подлага на медицински намеси, Мос, която е майка на прохождащата моделка Лила Мос, разкрива, че използва различни рутини за грижа за себе си, които ѝ помагат да се чувства добре както психически, така и физически с напредването на годините. Самата тя е основателка на уелнес марката Cosmoss, която включва продукти като парфюми и чайове.

Разкрива, че се „къпе в лунна светлина“, което е аюрведическата практика за лежане под светлината на луната, за да абсорбира лунна енергия. Когато луната е в своята пълна фаза, супермоделът казва, че „зарежда“ кристалите си.

„Поставям всичките си кристали на една табла и ги оставям отвън в градината. Просто ги пречиствам, зареждам ги“, казва Мос пред The Times.

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Смята се, че практиката е полезна при хипертония, обриви, копривна треска и различни възпалителни състояния. „Къпането в лунна светлина“ се използва за регулиране на менструалния цикъл, повишаване на плодовитостта, понижаване на кръвното налягане и намаляване на симптомите на стрес и тревожност. Смята се, че е най-полезна по време на пълнолуние, въпреки че всеки лунен цикъл предлага различни предимства.

Мос, която е била лице на марки като Chanel, Louis Vuitton, Burberry, Calvin Klein и Alexander McQueen по време на престижната си и впечатляваща модна кариера, също така споделя, че обича да започва деня си с 10-минутна медитация. Тя рецитира мотивационни изречения, като казва, че накрая е готова да прегърне неизвестното и да се довери на Вселената, че ще я поведе в правилната посока.

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

През март, Лила, която уверено следва стъпките на майка си в модния свят, разкри, че все още се учи на тънкостите на занаята от супермодела на 90-те и често разчита на нейното експертно мнение за избирането на тоалет.

„Много е забавно, защото постоянно копирам тоалетите ѝ – винаги нося черно и сиво, както и впити дънки“, каза Лила пред Vogue. Допълва, че майка ѝ често я хвали за визията ѝ, а момичето отвръща, че повечето дрехи по нея са именно от гардероба на Мос.

Кейт Мос, Кейти Холмс и Бела Хадид диктуват: Рокли с качулки са хит на червения килим

Кейт Мос плува гола в езеро за здраве

Супермоделът Кейт Мос пробва ново амплоа – работа като диджей

През май Кейт сподели, че се вдъхновява от много различни личности, включително покойната кралица Елизабет и сегашния крал на Великобритания Чарлз III. Казва, че цени любовта му към устойчивата мода и природата. Смята, че със сядането му на трона започва една нова ера в Обединеното кралство, за която има огромни надежди и чака с нетърпение да види.

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Както и Чарлз, Мос също обича градинарството. Въпреки че не може да става рано, тя все пак отглежда в градината си зеленчуци, включително картофи, домати, лук, чесън, маруля и рукола. Признава, че често използва собствената си продукция, за да направи обяд на дъщеря си.

Супермоделът също така успява да се откаже от цигарите. Казва, че все още пуши понякога, но се опитва напълно да ги спре, защото тютюнът сериозно се отразява на кожата.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
мода рожден ден остаряване Кейт Мос юбилей 50 години
0 коментара
fallback