IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз III никак не е добре – актуализират плановете за погребението му

1 май 2024 12 00

Здравето на краля тревожи двореца и близките му

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съобщава се, че плановете за погребението на много неразположения крал Чарлз се актуализират в момента на фона на неговата тежка  битка с рака. Здравето на монарха тревожи не само неговите близки и приятели, но и двореца, докато той продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване.

„Говорейки с приятели на краля през последните седмици за здравето му, най-често срещаният отговор е… „Не е добре“, съобщи Том Сайкс от Daily Beast в четвъртък.

Приятел на монарха твърди, че Чарлз е решен да победи болестта и че всички около него са оптимисти, но той наистина е много зле към момента. Повече, отколкото всички допускат.

Приятеля добавя, че кралят е много по-болен, отколкото обществото си мисли и не е тайна, че дворецът вече актуализира плановете за погребението му.

Кралският писар Тина Браун също намекна за здравословните проблеми на монарха, като наскоро написа, че ракът на Чарлз е поставил принц Уилям и Кейт Мидълтън „в плашеща близост до възкачването на трона точно когато са се надявали за период на почивка, за да отгледат децата си далеч от публичното пространство.“

Освен това и самата принцеса на Уелс също минава курс на химиотерапия и в момента  заради нейното собствено онкологично заболяване – открито дни след това на нейния тъст.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

„Казаха ми, че перспективата за това им причинява силно безпокойство“, каза Сайкс, съобщавайки също, че плановете за погребението на краля – с кодово име „Операция Менайски мост“ – в момента се преразглежда.

Отделен документ, който посочва какво е минало добре на погребението на кралица Елизабет през септември 2022 г. и какво може да се направи по-добре следващия път, когато монарх умре, също се разпространява.

Кейт, Уилям,

Снимка: Getty Images

Всички източници подчертават, че плановете за кралското погребение непрекъснато се преразглеждат. Един бивш служител на двореца обаче призна, че здравословните проблеми на Чарлз са придали на плановете за погребението му различен оттенък на неотложност.

„Плановете са изтупани от праха и активно се актуализират“, обяснява бившият служител. „Не е повече от това, което бихте очаквали, като се има предвид, че кралят е бил диагностициран с рак.

Бъкингамският дворец обяви през февруари, че кралят има рак, открит по време на операция за доброкачествено уголемена простата, но без да разкрива какъв е видът или стадият на онкологичното заболяване. Оттогава 75-годишният монарх направи една публична изява – на великденските служби преди около месец.

Коронацията на краля се състоя през май миналата година. Чарлз присъства и на службите в неделя, когато щеше да бъде 98-ият рожден ден на покойната му майка – кралица Елизабет.

Той се възкачи на трона след смъртта на майка си, която царува цели 70 години.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари