IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

85-годишният Иън Маккелън е в болница след падане от сцената

20 юни 2024 14 50

Актьорът загубил равновесие по време на пиесата Player Kings

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Актьорът Иън Маккелън беше откаран по спешност в болница преди няколко дни, след като паднал от сцената на театър в Лондон по средата на представление.

Обичаният британски артист, известен с ролята си на Гандалф в поредицата „Властелинът на пръстените“, е паднал по време на пиесата Player Kings, която е продукция за Henry IV, в театъра Noel Coward в Лондон. 85-годишният Маккелън се е сражавал на сцената, когато изгубил баланс. Публиката веднага била евакуирана, а линейката на място откарала актьора в болница. Според BBC, артистът е паднал пред сцената и извикал от болка, а останалите актьори му се притекли веднага на помощ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ian McKellen (@ianmckellen)

Човек от публиката казва пред BBC, че Маккелън е бил в съзнание през цялото време, но е викал за помощ. „Наистина се надявам да е добре“, добавя Сандро Трапани.

Малко по-късно актьорът излезе с официално съобщение до медиите, в което заяви, че се чувства добре и ще продължи възстановяването си вкъщи. Той благодари на всички за добрите пожелания и написа, че в болницата са му направили цялостен скенер, който не е показал нещо притеснително. Според лекарите, Маккелън трябва да се възстанови възможно най-скоро и отново да се качи на сцената.

Все пак продукцията е отменила няколко от следващите представления, за да изчака подобряване на състоянието на актьора. Според съобщението, в публиката на 17 юни е имало двама лекари, които са оказали първа помощ на актьора, с което си заслужиха и благодарностите му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ian McKellen (@ianmckellen)

Маккелън благодари на всички за милите пожелания и искрената подкрепа, които заваляха след инцидента.

„След инцидента по време на представлението Player Kings снощи, контузиите ми бяха диагностицирани и лекувани от няколко експерти, специалисти и сестри, работещи в Националната здравна служба. На тях, разбира се, аз съм изключително благодарен и завинаги задължен. Те ме увериха, че възстановяването ми ще бъде напълно и бързо, като вече нямам търпение да се завърна на работа“, написа актьорът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ian McKellen (@ianmckellen)

Публиката била евакуирана от персонала на театъра след инцидента. Един от зрителите, Чарли Джонсън, каза пред ITV News, че всичко потънало в мрак, когато се виждал само силуетът на сър Иън, излизащ от страничната част на сцената. „Мисля, че това, което се случи, е, че той постави крака си твърде далеч и загуби равновесие. Падна от сцената и за малко да забие главата си в предните редове“, казва Джонсън. Зрителят допълва, че е имало кръв, а актьорът се надигнал от земята и започнал да вика за помощ.

Сър Иън Маккелън е горд, че си е признал, че е гей

По-рано този месец Маккелън заяви, че е готов да се завърне на екран като Гандалф, ако все още е жив. Той все пак каза, че все още няма подобни идеи за продължение на „Властелинът на пръстените“, така че не е сигурно въобще дали някога ще го видим отново с дълга бяла брада.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари