IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари проговори за болката от загубата на майка си

28 юни 2024 08 40

Братът на принц Уилям разчувства всички със скръбта си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари участва в ново видео, в което говори за скръбта, призовавайки децата и младите хора да говорят за емоциите си. Кралската особа, която говореше в ролята си на глобален посланик на организацията "Малките войници на Скоти", която подкрепя младежи, които са загубили родители в армията, сподели собственото си прозрение, след като загуби майка си Даяна, принцесата на Уелс, само на 12 години.

„Толкова е лесно като дете да мислиш или да се убеждаваш... убеждаваш се, че човекът, когото си изгубил, те иска, или трябва да си тъжен възможно най-дълго, за да му докажеш, че му липсваш. Но има и осъзнаването, че този човек всъщност трябва да иска да бъдеш щастлив“, казва той.

39-годишният Хари, който през последните години се противопостави на това, което според него е липсата на семейна подкрепа след трагичната смърт на майка му през 1997 г., което според него го е накарало да затвори емоциите си и в крайна сметка да потърси терапия, добави: „Това е най-трудното нещо, особено за децата, според мен, което е: „Не искам да говоря за това, защото ще ме натъжи, но след като осъзная, че ако говоря за това, аз празнувам живота им, тогава всъщност , нещата стават по-лесни“…за разлика от това „Просто няма да говоря за това и това е най-добрата форма на справяне“, когато всъщност не е.“

Той добави: „Може да бъде за период от време... не можете да го потискате завинаги. Не е устойчиво. И това те разяжда отвътре. Никой не иска да бъде в позицията, в която е принуден да говори за точно това, за което не иска да говори, особено когато всеки защитен механизъм в ума ви, нервната система и всичко останало казва „не отивай там“."

Емоционално зареденото видео е направено през май, когато той за последен път дойде в Обединеното кралство. В клипа принца говори с Ники Скот (на снимката вдясно), основател на Scotty¿s Little Soldiers, докато тя разказва за мъчителния момент, в който е трябвало да каже на своя 5 -годишният син, Кай, че баща му, Лий Скот, който е служил във 2-ри кралски танков полк, е бил убит в Афганистан през 2009 г. Тя също има седеммесечна дъщеря, Брук, по това време.

Видеото беше пуснато от благотворителната организация в навечерието на Деня на въоръжените сили в събота, за да подчертае текущите нужди на опечалените военни деца в Обединеното кралство. Личната трагедия на г-жа Скот я вдъхнови да създаде "Малките войници на Скоти", след като видя положителното въздействие, което семейната ваканция оказва върху нейния син. 

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари