IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Фелпс приемал по 10 000 калории на ден по време на спортната си кариера

3 юли 2024 10 30

Плувецът споделя и как е възстановил нормалното хранене

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Майкъл Фелпс говори откровено за хранителните си навици. 

39-годишният олимпийски шампион даде интервю пред E!News преди премиерата на документалната си поредица Fueled By, говорейки за начина, по който диетата му се променила след пенсионирането му от спорта през 2016 година. 

Докато тренира, Фелпс приемал по 10 000 калории на ден, повечето от които получавал от вредна храна. Все пак, начинът му на хранене вече се е променил. "Сега най-вероятно ям по-добре, отколкото преди. И това е защото не ям толкова голямо количество калории", казва плувецът. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00)

Говорейки за начина си на хранене по време на спортната си кариера, Фелпс допълва, че няма как човек да погълне толкова много калории без да яде нездравословно. Разкрива, че е вкарвал всичко в тялото си, без да мисли за последиците и да гледа хранителните стойности. 

След като напуска спорта, начинът му на мислене към храната се променя значително. "Яденето беше като работа на пълен работен ден, но сега просто ям каквото трябва и каквото си искам, просто не унижощавам всичко пред погледа си", казва още Фелпс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00)

В интервю за списание GQ през 2021 година бившият плувец споделя подобни думи относно промяната в диетата си, докато обяснява какви са здравословните му цели след напускането на спорта

"Храненето след пенсионирането понякога е доста трудно. Помислете си - в продължение на 25 години яденето беше част от работата ми, просто беше част от професията. Именно заради това имам дълбоко разбиране за това от какво се нуждае тялото ми. Сега обаче не се опитвам да натъпча храна в организма си. Нещата са много по-различни", каза шампионът. 

Той допълва, че е напълнял с 13-15 килограма след прекратяване на кариерата си, наричайки процеса "значителна промяна в тялото". Обяснява, че е искал да осигури на тялото си най-добрите шансове да бъде здраво и да бъде в най-добрата си форма. По това време целта му беше да изгради мускулна маса и да възстанови мускулите, които е увредил по време на тренировки и множеството състезания във водата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00)

Фелпс също така сподели пред GQ за важността да изчисти начина си на хранене. "Видях значителна промяна в начина, по който се чувствам - напомням си го постоянно. Сега мисля много по-ясно във всеки аспект от живота си и не се чувствам като плондир", казва още олимпийският шампион. 

По-рано през месеца носителят на 23 златни медала от Олипмпийски игри даде интервю пред списание People, в което казва, че всеки ден усеща годините все по-ясно. В края на юни той навърши 39 и заяви, че тялото му става все по-схванато и мързеливо с всяка следваща сутрин. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00)

През 2021 година Фелпс заяви, че няма никакво желание да се завръща към професионалния спорт, защото се чувства идеално щастлив с живота, който води в момента. Все пак, ако синовете му Маверик, Бумър, Нико и Бекет го помолят отново да застане на стартовото блокче, мнението му може и да се промени. 

"Бих направил всичко за децата си", казва атлетът, който е категоричен, че не би оказал натиск върху синовете си, когато става въпрос за професионални избори. По думите му, няма да кара момчетата да се занимават с плуване, ако те самите не го пожелаят. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00)

Разбира се, Фелпс все пак се надява един от синовете му да поеме по неговия път в спорта, но състезавайки се на сушата. "Ще се превърна в един алчен баща и ще кажа, че искам да видя как някой от тях става професионален играч по голф", казва плувецът с усмивка. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари