IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Шарапова празнува важна годишнина в компанията на принцеса Беатрис

5 юли 2024 10 30

На събитието присъстваха още Рита Ора, Идрис и Сабрина Елба

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мария Шарапова отпразнува важна годишнина в спортната си кариера - 20 години от спечелването на първата си титла на "Уимбълдън". Бившата номер 1 в света на тениса организира специална вечеря преди няколко дни, домакинствана от Имран Амед и Кристина Романова в ресторанта Twenty Tow в Лондон. 

37-годишната Шарапова, която вече не се занимава активно със спорт, покани няколко известни свои приятели, за да почете една от най-големите си победи. През 2004 година тя излиза на централния корт в Ол Инглънд Клъб срещу фаворитката Серина Уилямс. По това време Шарапова е само на 17 години и тепърва прохожда в професионалния тенис. Всички залози са срещу нея, но рускинята успява да победи и печели първата си титла от Големия шлем. 

На специалното събитие присъстваха Идрис Елба и съпругата му Сабрина, Джоел Еджъртън, Рита Ора и съпругът й Тайка Уайтити. На вечерята имаше и кралско присъствие в лицето на принцеса Беатрис и съпругът й Едоардо Мапели Моци. 

Мария показа стил и елегантност, обличайки тъмнозелена минипола с верижен принт, комбинирана с бяла риза с яка. Тя увеличи и без това внушителната си височина от 187 сантиметра с чифт черни кожени обувки на висок ток и носеше зелен клъч. 

Рита Ора демонстрира типичното си изтънчено чувство за стил с кафяво кожено яке с висока яка и колан. Певицата го съчета с чифт зелени панталони с ципове, стигащи чак до бедрата, и носеше бляскав грим. Съпругът й заложи на светлозелен ленен костюм с бяла риза. 

Докато актьорът Идрис Елба изглеждаше типично красив в чифт сиви панталони на райе и подходяща риза с дълбоко V-образно деколте, зашеметяващата му съпруга Сабрина привлече вниманието с елегантна черна рокля с едно рамо, която прилепваше идеално към невероятните й извивки. 

Джоел Еджъртън пък избра тъмносин костюм за случая, но добави небрежна нотка с бели маратонки и плетена шапка. 

Принцеса Беатрис изглеждаше изискано в яркосиня макси пола и зелена сатенена блуза. Съпругът й Едоардо заложи на класически ансамбъл, носейки кафяви панталони, бяла риза и велурени мокасини. 

На тържеството се появи и годеникът на Мария - бизнесменът Александър Гилкс, с когото тя споделя двегодишния си син Теодор. Тенис легендата Били Джийн Кинг също бе сред гостите, изглеждайки елегантно в изцяло черен тоалет с перлена огърлица. 

В момента Мария се наслаждава на турнира "Уимбълдън" в Лондон, но като зрител, заемайки място в кралската ложа. В социалните мрежи тя постоянно публикува снимки от преживяването си, като запозна и сина си с тревната настилка. Петкратната носителка на титли от Големия шлем премина през съблекалните и пътя до централния корт заедно с Теодор и Александър, за да им покаже част от своята история в спорта. 

"Това е първият ми път като зрител тук... Никога не съм се чувствала толкова спокойна", каза Шарапова, намеквайки за емоциите, които е изпитвала като състезател през годините. Тя допълни, че чувството е малко сюрреалистично за нея, защото е свикнала да излиза на корта в бяло и с ракета в ръка. 

Известна с любовта си към модата и елегантния стил, Мария привлече вниманието с визия на Burberry, което беше почит към традиционните английски корени на турнира. Рускинята носеше риза и панталон в бежово, съчетавайки ги с малка бръшляновозелена чанта с характерната за британската луксозна марка закопчалка, слънчеви очила с дизайн на костенурена черупка и подходящи обувки. 

След като прави първата си победа на "Уимбълдън", Шарапова печели още четири трофея от Големия шлем и се издига до номер 1 в ранглистата на WTA. През 2012 година печели сребърен медал за Русия, след като губи на финала от дългогодишната си съперничка Серина Уилямс. 

Шарапова натрупва 36 титли през успешната си кариера, въпреки че през 2016 година изтърпя 15-месечна забрана от състезания след положителен тест за допинг. Тя обяви оттеглянето си от тениса през 2020 година чрез есе в списанията Vanity Fair и Vogue, след като изигра последния си мач на Откритото първенство на Австралия. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари