IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майката на Гуинет Полтроу беше изведена с линейка от благотворително събитие

16 юли 2024 17 50

Какво се случва със здравето на Блайт Данър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Блайт Данър, майката на Гуинет Полтроу, изплаши дъщеря си и всичките си близки, след като бе изведена с линейка от благотворително събитие през уикенда. 

Източник казва пред списание People, че 81-годишната актриса е присъствала на събитието Springs Food Pantry, организирано от E.A.T в събота, 13 юли. То е било проведено в Corbett Estate в Източен Хамптън, Ню Йорк. Според запознати, Данър е била в линейката известно време, където са ѝ били измерени жизнените показатели. Въпреки че не изглеждала зле, медиците решили, че е по-добре да я откарат в болница за допълнителни прегледи.

Представител на компанията Goop, която е собственост на Гуинет Полтроу, казва пред списание People, че Данър е напълно добре след инцидента на търга, който е бил организиран в чест на съпрузите актьори Джон Слатъри и Талия Балсам. Самият говорител на актрисата добави, че тя се чувства чудесно и няма причина за притеснения.

Актрисата, носителка на награди „Тони“ и „Еми“, е позната на света с любими роли в „Запознай се с нашите“ и „Уил и Грейс“, както и се е появявала във филми като „1776“, „Принцът на приливите“, „На Уонг Фу, с благодарности! Джули Нюмар“, „Природни сили“.

Тя също така има десетки сценични появи в биографията си. Може би най-забележителното е, че Данър е играла Бланш Дюбоа в „Трамвай „Желание“ на Бродуей, което ѝ носи номинация за награда „Тони“ през 1988 година. Това бе нейна втора номинация, след като получава първата си осем години по-рано за изпълнението в пиесата „Предателство“. 

Освен на Гуинет, Данър също така е майка на Джейк Полтроу. И двете ѝ деца са от покойния ѝ съпруг Брус Полтроу, с когото тя остава заедно 32 години до смъртта му през 2002 година след битка с рак на устната кухина. Самата актриса преди това е била диагностицирана с аденоиден кистичен карцином - сравнително рядка форма на орален рак, която често се развива в слюнчените жлези.

„Това е подла болест. Но сега съм добре и се чувствам страхотно. И съм късметлийка, че съм жива“, казва актрисата пред списание People през 2022 година.

След две операции и години на проучване на алтернативни лечения, Данър претърпя трета интервенция с д-р Марк Делакюр през 2020 година, която успява да отстрани раковата тъкан.

„Майка ми наистина е един от най-силните хора, които познавам. Надявам се, че ако някога премина през нещо подобно, ще мога да бъда като нея“, казва през 2022 година Гуинет Полтроу. Допълва, че Данър се е справила с проблемите с невероятна сила и грациозност и може да бъде пример за всеки около себе си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elliott (@scrambledwit)

От своя страна, 81-годишната актриса отбелязва, че въобще не се притеснявала от смъртта и може би това е бил основният ѝ източник на енергия и увереност.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и страницата във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари