IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празнуване на свободата – Алек Болдуин и Хилария заедно на червения килим

22 юли 2024 17 50

Актьорът беше оневинен за стрелбата, убила операторката Халина Хътчинс

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Алек и Хилария Болдуин стъпиха заедно на червения килим за първи път, след като актьорът беше оневинен по всички обвинения за стрелбата, убила операторката Халина Хътчинс по време на снимките на филма Rust.

В събота, 20 юли, двойката посети екранизацията War Game като част от международния филмов фестивал Hamptons в Ню Йорк.

Носейки тъмносиньо яке, светлосиня риза, сиви панталони и кафяви обувки, 60-годишният Алек прегърна 40-годишната си съпруга, която избра светлорозова рокля по тялото и кремави обувки със стилето ток. Двойката, която има общо седем деца, се усмихваше към камерите след турбулентния месец, в който актьорът беше изправен пред съдебно жури с опасност да влезе в затвора за поне 18 месеца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HamptonsFilm (@hamptonsfilm)

Появата на филмовия фестивал беше първи червен килим за семейство Болдуин, след като делото за непредумишлено убийство срещу Алек беше прекратено без осъдителна присъда. Всички обвинения бяха свалени на 12 юли след решение на журито.

Преди да присъства на събитието в Лонг Айлънд, Алек изрази благодарността си, че случаят е приключил в публикация, споделена в социалните мрежи на 13 юли. „Има твърде много хора, които ме подкрепиха, на които трябва да благодаря сега. Никога няма да разберете колко много оценявам вашата доброта към моето семейство“, написа актьорът под своя снимка в съда.

Делото на актьора за стрелбата по време на снимките на филма Rust беше прекратено на третия си ден в първи съдебен окръжен съд на Санта Фе в Ню Мексико, след като защитниците му твърдяха, че прокурорите са прикрили доказателства. Присъдата накара Алек, който беше изправен пред риска от 18 месеца затвор, да избухне в сълзи.

Преди това актьорът беше обвинен през януари от голямо жури, след като пистолетът, който държал, е възпроизвел изстрели, докато се е репетирала сцена от филма. Инцидентът води до нараняването на режисьора Джоел Соуза и смъртта на операторката Халина Хътчинс. Алек твърдеше на всеки разпит, че не знае как и защо пистолетът е съдържал бойни патрони и че не е натискал спусъка му.

На 12 юли, преди съдебните заседатели да влязат в съдебната зала, адвокатът на Болдуин, Люк Никас, поиска делото да бъде прекратено, позовавайки се на доказателства, за които твърди, че прокуратурата е прикривала. По думите му, те биха могли да помогнат за изясняване на случая и по-точно как са били донесени бойни патрони на снимачната площадка.

Претенциите на правния екип на Алек бяха насочени около приятел на Тел Рийд – бащата на осъдената оръжейница на Rust Хана Гутиерес-Рийд – на име Трой Треске, който преди това беше признат за виновен в непредумишлено убийство за зареждане на боен патрон в оръжието, който Болдуин държал, и е предал на властите боеприпаси, за които се смята, че са свързани със случая.

Никас казва, че прокуратурата не е запазила тези патрони или изобщо не ги е събрала и не ги е предала като доказателства.

„Това е критично доказателство по делото, което никога не ни беше разкрито... Имахме право на него. Този случай трябва да бъде прекратен, ваша чест“, обясни още адвокатът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COURT TV (@courttvnetwork)

След показанията на свидетели, свързани с боеприпасите, съдията отхвърли делото, казвайки, че късното откриване на това доказателство е възпрепятствало ефективното използване на сведения по такъв начин, че е повлияло на фундаменталната справедливост на процеса.

Въпреки че Алек излезе на вечеря със семейството и приятелите си в Санта Фе, Ню Мексико, след прекратяването на случая, източник сподели пред списание People, че актьорът и съпругата му са облекчени от развоя на нещата, но определено не празнуват. „Беше тъжна атмосфера и тук няма победители. Те не празнуваха. Те бяха много притеснени и сега са благодарни, че могат да прекарат остатъка от лятото с децата си“, допълва вътрешният човек.

Въпреки че наказателното му дело е прекратено, Алек все още е изправен пред граждански дела. Междувременно Rust беше завършен през май 2023 година, въпреки че все още не е получил дата за пускане.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quién (@quiencom)

Предстои Алек и Хилария да се появят в свой телевизионен риалити сериал по TLC, озаглавен The Baldwins, в който ще участват заедно със седемте си деца. Двойката споделя 10-годишната Кармен, 8-годишния Рафаел, 7-годишния Леонардо, 5-годишния Ромео, 3-годишния Едуардо, 3-годишната Мария и почти 2-годишната Илария. Актьорът също така е баща на 28-годишната Айрланд, която споделя с бившата си съпруга Ким Бейсингър.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари