IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари разкри основната причина за отдалечаването от кралското семейство

28 юли 2024 18 00

Херцогът на Съсекс с откровено интервю

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мисията на принц Хари да търси отговорност от британските таблоиди се различавала от подхода, възприет от кралското семейство, което, според него, е изиграло основна роля в продължаващия разрив в отношенията им. 

39-годишният херцог на Съсекс седна за ново интервю, което ще бъде част от документалния филм на ITV "Таблоиди на съд", чиято премиера беше на 25 юли. В предварителен преглед, пуснат ден по-рано, Хари обсъди причините зад завеждането на публични съдебни дела срещу таблоиди във връзка с твърдения за хакване на телефони и други незаконни действия. Всичко това е в широк контраст с действията на неговия брат, принц Уилям, за когото се твърди, че тихомълком е получил голяма сума пари за тайно споразумение с News Group Newspapers през 2020 година. 

Тези твърдения бяха направени от адвокатите на принц Хари по време на дело в Лондон срещу News Group Newspapers, която херцогът съди за незаконно събиране на информация, продължило от 1994 до 2016 година. Според правния му екип, той е бил жертва на хакване на гласовата поща, както и подслушване от частни детективи, които са събирали информация по незаконен начин за личния му живот. 

Според твърденията на Хари, News Group Newspapers е имала тайно споразумение с кралското семейство, в което се казва, че никой не може да говори публично за действията на журналистическата група. Според документите, херцогът на Съсекс е бил информиран за споразумението през 2012 година. 

През 2019 година обаче Хари вече е бил против споразумението и е решил да предприеме съдебни действия срещу таблоидите. Сега адвокатите на принц Хари твърдят, че по-големият му брат, Уилям, "по същия начин е предявил иск срещу NGN, който е уредил за много голяма сума пари през 2020 г., без да подаде заявление за заличаване/съкратено съдебно решение по давност… Уреждането на делото още веднъж подкрепя твърдението, че е имало тайно споразумение", казват адвокатите. 

Остава неясно с каква сума се е задоволил принц Уилям, а документите не разкриват с какво е свързано делото.

В един момент журналистката Ребека Бари от ITV попита принц Хари във видеото "До каква степен мислите, че решимостта ви да се борите с таблоидите разруши връзката със семейството ви?".

"Мисля, че това със сигурност е изиграло основна роля в спора. Трудно е да се отговори на този въпрос, защото всичко, което кажа за семейството си, води до порой от злоупотреби в пресата", каза принцът. 

Той допълни "Много ясно казах, че това е нещо, което трябва да се направи. Би било хубаво, ако го бяхме направили като семейство. Вярвам, че, когато си обществена персона, има неща, които трябва да правиш за по-общото благо. Но аз взех решението по свои собствени причини"

Когато го попитаха за решението на кралското семейство да не говори публично по въпроса, Хари каза "Мисля, че всичко, което се случи, показа на хората каква е истината по въпроса. За мен мисията продължава. Но това предизвика част от разрива". 

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от ролята си на работещи членове на кралското семейство през 2020 година и се преместиха в родния щат на актрисата, Калифорния. Малко след това те обявиха, че започват битка срещу четири британски таблодиа - The Sun, The Daily Mail, The Mirror и The Expres - за които твърдят, че са разбили живота на много хора. 

42-годишната Меган също така съобщи, че се е чувствала неспособна да се защити от натрапването на медиите по времето, когато е била член на кралското семейство. 

"Позицията на двореца беше без коментар или игнориране на истории и хората постоянно й пречеха да отговори на неща, за които знаехме, че са неверни", каза източник, близък до двойката пред 2020 година. 

Принц Хари има две текущи граждански дела срещу издателите на The Mail и The Sun (и двете отричат ​​твърденията за незаконно събиране на информация), след като Върховният съд постанови през декември, че той е бил хакнат от Mirror Group Newspapers. Съдия Фанкорт заяви, че 15 от 33 статии в центъра на иска на Хари „са продукт на телефонно хакване на мобилния му телефон или мобилните телефони на неговите сътрудници, или продукт на друго незаконно събиране на информация“.

Принц Хари разсъждава върху "параноята, страха, безпокойството, стреса и недоверието", причинени от истории, събрани чрез незаконни информационни практики, включително статии за връзката с бившата му приятелка Челси Дейви.

"Има голяма разлика между това, което интересува обществото, и това, което е в обществен интерес. Това, което се случва в личния ми живот между мен и тогавашната ми приятелка, е точно това, между нас". Той добави, че действията на съда и присъдите доказват, че той не е безпочвен параноик. 

Принц Хари също представи доказателства, че майка му, принцеса Даяна, е била хакната през 90-те години на миналия век, като я нарече "вероятно един от първите хора, които са били хакнати"

"И въпреки това, все още днес, пресата – таблоидната преса – много обича да я описва като параноична. Но тя не беше параноична. Беше абсолютно права за това, което й се случваше и днес я няма, за да разбере истината", каза той. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари