IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт с първи думи след атаката срещу деца на нейно тематично събитие

31 юли 2024 15 00

Инцидентът завършва с множество ранени и трима убити

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт наруши мълчанието си след трагедия на детско парти, вдъхновено от нейни песни, организирано във Великобритания. 

На 30 юли 34-годишната звезда сподели съобщение в своите истории в Instagram, след като три деца бяха убити след нападение с нож в час по йога и танци с песни на Суифт, направен в Саутпорт, Англия ден по-рано. Според местната полиция, трето дете – 9-годишно момиченце – е починало малко след изявлението на певицата. То е загубило битката за живота си в ранните часове на вторник. Списание People съобщава, че други две деца са починали на 29 юли, понеделник, като възрастта им е 6 и 7 години.

„Ужасът от вчерашната атака в Саутпорт ме завладя и съм в пълен шок... Загубата на невинни животи и ужасяващата травма, която ще остане в ума на всеки, който е бил там, на семействата и на служителите от Бърза помощ. Това са били просто деца в клас по танци. Дори не знам как да изразя съболезнованията си на тези семейства“, написа Суифт.

На пресконференция в понеделник шефът на полицията в Мърсисайд Серена Кенеди потвърди смъртта на две деца. Според прессъобщението от вторник, други осем са ранени, пет са в критично състояние. Двама възрастни, ранени при атаката, също остават в критично състояние.

Полицията потвърди, че 17-годишен от Кардиф е арестуван във връзка с нападението с нож. Кенеди каза на пресконференцията, че той е задържан по подозрение и опит за убийство.

Както беше съобщено по-рано, властите влизат в имот на улица Харт в града около 11:50 сутринта местно време, преди да задържат мъж и да изземат нож. „На този ранен етап разследванията продължават, за да се установи мотивът за този трагичен инцидент и ние призоваваме хората да не спекулират, докато тече разследването“, се казва в изявлението на полицията в Мърсисайд. По думите на властите, инцидентът не се третира като тероризъм и не се търси втори заподозрян.

Съобщава се, че инцидентът е станал близо до клас по йога и танци на тема „Тейлър Суифт“ в Hart Place в Саутпорт. Вестник Telegraph съобщава, че събитието е било рекламирано като подходящо за деца на възраст между 6 и 11 години. Според Серена Кенеди, възрастните, които са ранени при атаката, са се опитвали да защитят малчуганите и така са пострадали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pop Faction (@popfaction)

Според публикация в социалната мрежа Х, на място са били изпратени 13 линейки заедно със специализирани ресурси, като осем души са били веднага третирани заради прободните си рани. Жертвите са били отведени в детската болница Alder Hey, университетската болница Aintree и болница Soutport and Formbly.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари