IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е сестрата на Джиджи и Бела Хадид, която е най-голямата активистка срещу Израел

6 август 2024 10 50

Сестрата на супермоделите Алана Хадид е горда палестинка

Алана и Джиджи; Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джиджи и Бела Хадид са два от най-известните и емблематични супермодели на своето поколение. Въпреки че двете имат невероятен успех на модния подиум, по-голямата им сестра Алана Хадид сега изгражда своето място в очите на обществеността по много различна причина.

40-годишната жена е втората дъщеря на палестинско-американския магнат на недвижими имоти Мохамед Хадид от брака с първата му съпруга Мери Бътлър. В момента Алана се очертава като един от най-отявлените пропалестински активисти в Америка, откакто Хамас нападна Израел на 7 октомври.

В допълнение към набирането на средства и говоренето на пропалестински протести, Алана стана творчески директор на Watermelon Pictures – палестинска компания за разпространение на филми, „посветена на усилването на гласовете на слабо представените режисьори“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AJ+ عربي (@ajplusarabi)

Родителите на Алана, Мохамед и Мери, се развеждат през 1992 г., а след това Мохамед се жени за холандския модел Йоланда Хадид през 1994 г., като двойката посреща дъщерите Джиджи и Бела, както и сина си Ануар, преди да се разведе през 2000 г.

Подобно на по-малките си сестри, Алана се занимава с модната индустрия през годините. Тя прекарва известно време в стайлинг и PR, преди да пусне линия очила през 2016 г., последвана от дамска модна марка през 2017 г.

Алана обаче изглежда най-накрая е намерила истинското си призвание в палестинския активизъм. Баща ѝ Мохамед, който сега е мултимилионер строителен предприемач, е роден през 1948 г. в град Назарет, Палестина (сега Израел).

Като дете семейството му бяга в Ливан и след това в Сирия поради израелско-арабската война от 1948 г., когато е основана еврейската държава. Около 760 000 палестинци избягват или са принудени да напуснат домовете си във въпросната война. Мнозина, които остават са убити, а през 2013 г. бяха открити масови гробове на палестинци – някои с жени и деца – в квартал Яфа в Тел Авив.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by belxicon (@belxicon)

И петте деца на Мохамед са били откровени, когато става въпрос за палестинската кауза – която понякога е поставяла семейството им в затруднено положение.

Миналия октомври супермоделът Джиджи беше атакувана от официалния акаунт на държавата Израел в X (бивш Twitter), след като тя осъди отношението на израелското правителство към палестинците.

Тя предизвика бурна реакция, след като сподели мем в Instagram, който гласи: „Няма нищо еврейско в отношението на израелското правителство към палестинците. Осъждането на израелското правителство не е антисемитско и подкрепата на палестинците не е подкрепа на Хамас.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Aslan ( преди 1 месец )
Каквито и глупости да си измислят за оправдание, тези въпросни палестински сестри са си терористи не по различни от хамас. Ако има реално правосъдие, трябва й тях да ги съдят за съучастничество в убийствата на хамас в южен Израел на 07.10.2023 г.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар