IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 години без Робин Уилямс – приятели и семейство си спомнят за комика

13 август 2024 18 30

Синът му Зак и Дженифър Лопес споделиха своите чувства

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Колегите, семейството и приятелите на Робин Уилямс си спомнят за неговия живот и творчество навръх 10 години от смъртта му.

Носителят на „Оскар“, който участва във филми като „Добрият Уил Хънтинг“, „Аладин“, „Обществото на мъртвите поети“, „Мисис Даутфайър“, „Добро утро, Виетнам“ и много други, умря на 63 години на 11 август 2014 година след самоубийство. Светът остана шокиран и натъжен от новината, която прекъсна всички телевизионни предавания по това време. Третиран като кралската особа на комедията, Уилямс остави света едно по-мрачно и празно място.

Сега, десетилетие по-късно, приятели, колеги и близки си спомнят за неостаряващото му наследство и емблематичните му роли, които трудно биха могли да бъдат надминати.

„Забавлявах се с Робин Уилямс, защото той беше интелектуално по-информиран, имаше повече знание, повече опит, беше по-гласен от всеки друг. Дискусията с Робин беше вълнуваща, защото никога не знаеш накъде ще поеме разговорът, тъй като той имаше толкова много информация. Умът му беше пълен с информация. Той беше повече от актьор. Той беше цяло изживяване“, казва Джордж Шлатер. Продуцентът е един от първите хора, които вкарват Уилямс в телевизията, след като го наема за шоуто Laugh In през 1977 година.

Робин Уилямс

Снимка: БГНЕС

94-годишният Шлатер допълва, че всеки един, който е работил с Робин, е бил възхитен от неговите невероятно остроумие и интелигентност.

„Честно казано, не знам дали съществува Робин, който е извън сцената. Умът му на актьор работеше постоянно“, казва още продуцентът.

Комикът Поли Шор познавал Уилямс в началните години на кариерата му, когато играел в The Comedy Store в Лос Анджелис. Клубът е бил собственост на родителите на Шор, където той често гледал представленията на покойния актьор. „Този човек беше специален. Наистина Холивуд удари джакпота, когато го откри. Просто погледнете стари кадри – дори човек с ненабито око ще види колко уникален е той. Неговите импровизирани умения в комедията бяха от друго измерение“, спомня си Шор.

Робин Уилямс

Снимка: БГНЕС

Кариерата на Уилямс тръгва нагоре през 80-те години, когато той участва в ситкома на ABC „Морк и Минди“ като извънземно от планетата Орк. Прави филмовия си дебют през 1980 година в „Попай“, което го води към актьорска кариера, която включва 100 екранни роли през следващите три десетилетия до смъртта му. Уилямс участва в любими на цял свят филми като „Мисис Даутфайър“, „Клетката за птици“, „Хук“ и „Нощ в музея“.

Скот Уайнгър – актьорът, който озвучава главния герой в анимационния филм „Аладин“ през 1992 година – казва пред списание People, че се е възхищавал на работата на Уилямс години наред, преди двамата да се срещнат за първи път, когато той е на 15 години. Тогава започват работа и по филма, в който Робин озвучава Джина.

„Само фактът, че съм в една стая с него ме плашеше и не знаех какво да очаквам. Но той беше толкова спокоен, очарователен и обезоръжаващ. Разглеждахме заедно сценария, говорехме за него с нашите режисьори и накрая, когато червената лампичка на звукозаписното студио светна, някакъв магически превключвател се включи и той се превърна в Робин Уилямс, когото очаквах. Беше невероятен и от двете му страни – от спокойната и успокояващата, както и от маниакалната страна на гения“, спомня си Уайнгър.

Робин Уилямс

Снимка: БГНЕС

Смъртта на Робин Уилямс шокира света през 2014 година. „Това беше един от онези смъртни случаи на знаменитости, при които усещаш, че светът се е променил по някакъв фундаментален начин“, казва Уайнгър.

Но както казва Шлатер, Уилямс е бил повече от комик. Той беше и баща, а децата му по всякакъв начин се опитват светлината, оставена от баща им, да не изчезне. Синът му Зак го почете навръх 10 години от смъртта му, публикувайки негова снимка в социалните мрежи.

„Татко, трудно е да повярвам, че минаха 10 години. Днес си спомням за огромната любов, която сподели с нас – твоето семейство, твоите приятели и всички, с които си се срещнал. Продължаваш да ме вдъхновяваш всеки ден да правя неща, с които да помагам и да създавам по-любящ свят за моето семейство. Обичам те завинаги“, написа Зак.

Дъщерята на Уилямс и сестра на Зак – Зелда – също почете баща си, като в същия момент развенча слуховете, че той е притежавал маймуна като домашен любимец. Тя публикува снимка на Уилямс с маймуната, която играе заедно с него в поредицата „Нощ в музея“. Зелда бе категорична, че слуховете са напълно неверни и петнят паметта на баща ѝ.

„До мен достигна информацията относно глупости, написани най-вероятно от изкуствен интелект, засягащи баща ми. Татко никога не е притежавал маймуна, както и никой не трябва да притежава. Ако все пак искате да имате нещо общо с животните, подкрепете местните си зоопаркове“, написа Зелда.

Думите ѝ бяха провокирани от публикация, която съдържа снимка на Уилямс с маймуна. Под нея е написано „Една от последните снимки на талантливия мъж с неговата домашна маймуна, заснета дни преди той да се самоубие на 63 години“.

Зелда бе категорична, че Кристъл, както се казва маймуната, живее в зоологическа градина. Тя допълни, че снимката на баща ѝ е истинска, но не е неговата последна. 

Освен Зак и Зелда, Уилямс бе баща и на 32-годишния Коди. 

Дженифър Лопес също се включи в отдаването на почести към Робин Уилямс. Тя сподели видео от снимачната площадка на филма „Джак“ от 1996 година. В него се вижда как Джей Ло е в ролята на мис Маркес и приветства Уилямс, който играе Джак Пауъл, в класната стая.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Актьорът играе 10-годишно момче, страдащо от заболяване, което го кара да изглежда четири пъти над възрастта си. Това го изправя пред трудности в училище, преди да спечели на своя страна всичките си съученици.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари