IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куентин Тарантино смята Алек Болдуин за виновен за убийството на Халина Хътчинс

28 август 2024 15 00

Делото срещу актьора беше прекратено без присъда през юли

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Куентин Тарантино споделя своето мнение по делото срещу Алек Болдуин за стрелбата на снимачната площадка на филма Rust, при която загина операторката Халина Хътчинс. Съдебният процес беше прекратен през юли без наказателна присъда за актьора.

В интервю с Бил Мар в скорошния епизод за подкаста Club Random 61-годишният режисьор, който е добре запознат с използването на огнестрелни оръжия във филмите, беше попитан относно инцидента и последвалото го дело.

„Това е ситуация, мисля, че съм напълно в правото си да кажа, че оръжейникът – човекът, който отговаря за пистолета – е 90% отговорен за всичко, което се случва, когато става въпрос за това оръжие, но... 10% е вината на актьора“, каза Тарантино. Допълва, че човекът, който стреля с оръжието, в този случай е Болдуин, е частично отговорен за всичко ставащо след това.

Режисьорът на „Криминале“ е категоричен, че има определени стъпки в процеса за боравене с оръжия на снимачната площадка, през които всеки трябва да мине с необходимото старание. 

Алек Болдуин беше обвинен от голямо жури в Ню Мексико през януари, след като пистолетът, който държеше по време на репетиция през октомври 2021 година на снимачната площадка на уестърна, уби 42-годишната операторка Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза. На третия ден от процеса срещу актьора този юли адвокатите му заявиха, че прокурорите са укрили доказателства и поискаха от съдията делото да бъде прекратено. Той се съгласи с искането и отправи остър упрек към прокуратурата.

Ако беше признат за виновен, Болдуин, който и до днес твърди, че не е натискал спусъка на пистолета и не е знаел, че вътре е имало бойни патрони, щеше да получи до 18 месеца затвор. Тъй като съдията отхвърли обвиненията, актьорът не може да бъде държан отговорен за стрелбата.

Оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд беше осъдена на процес през март и в момента излежава 18-месечна присъда, която обжалва. През 2023 година помощник-режисьорът Дейв Холс сключи споразумение за небрежно използване на смъртоносно оръжие.

След решението на съдия Сомер от 12 юли да отхвърли делото на третия ден, Болдуин изрази облекчение, че дългогодишната правна драма е приключила.

„Има твърде много хора, които ме подкрепиха, на които не мога да благодаря достатъчно. Никога няма да разберете колко много оценявам вашата доброта към семейството ми“, написа актьорът в социалните мрежи.

На хоризонта за Болдуин и съпругата му Хилария е риалити сериал по TLC с името The Baldwins, който ще разказва за живота на цялата им фамилия по подобие на семейство Кардашян.

Известната двойка споделя седем деца – Илария Каталина, Лусия Виктория, Едуардо Пао, Ромео Давид, Леонардо Анхел, Рафаел Томас и Кармен Габриела. Болдуин също така е баща на 28-годишната Айрланд, която споделя с бившата си съпруга Ким Бейсингър.

КоментариКоментари