IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведската принцеса София и съпругът й Карл Филип очакват четвърто дете

3 септември 2024 15 00

Двойката вече има трима синове

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шведското кралско семейство ще започне 2025 година по вълнуващ начин - с още едно ново попълнение. 

Принцеса София и принц Карл Филип обявиха, че очакват четвъртото си дете през следващия февруари. Новината беше официално съобщена от шведския кралски двор на 2 септември. От изявлението става ясно, че 39-годишната София се чувства добре и раждането се очаква през втория месец на 2025 година. Въпреки бременността, графикът на принцесата за есента остава непроменен и тя ще изпълнява своите кралски задължения. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kungahuset ?? (@kungahuset)

Новината беше допълнена от снимка на принца и принцесата, които позират за селфи на фона на красиво езеро. 45-годишният Филип се усмихва широко към камерата, докато съпругата му е допряла главата си в неговата и също се усмихва. Не се знае дали тази снимка е от тазгодишната ваканция на семейството, или е извадена от архивите. В тайна също така остават детайлите за бъдещото бебе, включително полът му. 

Новото попълнение в семейството ще се присъедини към батковците принц Александър, принц Габриел и принц Джулиан, които са съответно на 8, 6 и 3 години. 

Карл Филип е четвърти в линията за наследяването на шведския трон и е единственият син и второ дете на крал Карл Густаф и кралица Силвия. Пред него са по-голямата му сестра принцеса Виктория, племенницата му принцеса Естел и племенникът му принц Оскар. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

През 2019 година от шведския кралски двор обявиха, че децата на принцеса София и принц Филип, както и тези на по-малката му сестра принцеса Маделин и съпругът й принц Крис О'Нийл няма да използват повече кралски титли. Промяната засегна принцовете Александър и Габриел след тяхното раждане, а през 2021 година принц Джулиан стана първият внук на крал Карл Густаф, който се ражда без кралска титла. 

Шведската принцеса София стана доброволка в болница

Принц Филип и принцеса София с първи семеен портрет след раждането на сина им

Според официалното съобщение, целта на решението на краля е била да се определи от кои членове на кралското семейство беше да се очаква да изпълняват официални задължения в името на монархията. Въпреки че губят титлите си на кралски особи, шестимата внуци на крал Густаф - принцеса Леонор, принц Николас и принцеса Ейдриън, които са деца на принцеса Маделин - заедно с децата на принц Карл ще използват обръщенията "принц" и "принцеса". Те обаче остават лични и техните бъдещи съпрузи и наследници нямат да бъдат титулувани по този начин. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kungahuset ?? (@kungahuset)

Според принцеса Маделин и принц Карл, тази промяна е била обсъдена с тях и те са напълно съгласни с нея. Най-малката дъщеря на краля съобщи в социалните мрежи, че така се дава по-голяма възможност на сина и дъщерите й да оформят своя личен живот, а не да бъдат под постоянно наблюдение от обществеността. Филип допълва, че с принцеса София виждат тази промяна като положително нещо в живота на децата си. 

За още новини от света на звездите и кралските семейства, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари