IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селена Гомес официално е в отбора на милиардерите

11 септември 2024 08 40

Изпълнителката печели от различни бизнес начинания

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селена Гомес се присъедини към най-добрата си приятелка Тейлър Суифт в клуба на милиардерите. 

32-годишната звезда премина границата от 1 милиард долара печалба преди няколко дни, като се съобщава, че богатството ѝ вече се оценява на 1,3 млрд. долара. Тя е един от най-младите милиардери в САЩ, който е натрупал впечатляващото си състояние съвсем сам, а не го е наследил или спечелил от лотария.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Богатството на Гомес идва от няколко бизнес начинания, като повече от 81% са от козметичната ѝ компания Rare Beauty, която бе пусната на пазара през 2020 година. Другите източници на доход включват – подредени по възходящ ред – покровителства, турнета, стартиране на инициативата за психично здраве Wondermind, албуми, актьорско майсторство, стрийминг и недвижими имоти.

След като се появява за първи път на екран в детското предаване Barney & Friends, Гомес участва в различни телевизионни проекти, включително „Магьосниците от Уейвърли Плейс“ и „Убийства в сградата“. Тя също така играе във филми като „Купонджийки“, „Хотел Трансилвания“ и предстоящият „Емилия Перес“.

Като музикант, Гомес достига до първото място в класацията на Billboard 200 за албуми, както и успява да класира свои пет сингъла на върха в Billboard Hot 100. Сред тях са Good for You с A$AP Rocky, Same Old Love, Lose You to Love Me и Caml Down с рапъра Rema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Според списание The Business of Fashion, компанията Rare Beauty е преминала границата от 400 милиона долара чиста печалба през март месец, след като бе пусната на пазара за първи път преди четири години. През май изпълнителката опроверга слуховете, че ще продава бизнеса си. Тя бе категорична, че за момента няма подобни планове.

„Имам тази странна мисъл в главата си, че ако се фокусирам само върху числата, ще загубя от магията на Rare Beauty. Никога не съм искала това да бъде машина за пари“, казва още Селена.

По-рано тази година от списание Forbes обявиха, че Тейлър Суифт също е преминала границата от 1 милиард долара печалба, благодарение на продължаващото си световно турне Eras, дългия списък от албуми и портфолиото си с недвижими имоти.

По това време от изданието заявиха, че Суифт е единственият музикант, който печели над 1 милиард долара само от музика и живи изпълнения. Турнето ѝ Eras започна през март 2023 година и досега е донесло на певицата повече от милиард долара.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари