IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уелнес тайните на Мария Шарапова

14 септември 2024 16 30

Бившата тенисистка е домакин на ритрийт изживяване на гръцки остров

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Една от най-красивите жени в тениса, Мария Шарапова, е символ за издръжливост и борбеност независимо от предизвикателствата. Бившата Номер 1 в Световната ранглиста е и една от 10-те жени, постигнали „Големия шлем“ в кариерата си.

Най-новото начинание на рускинята е насочено към постигане на единство на ума, духа и тялото.

„Опитвам се да посвещавам поне един час на ден, пет до шест дни в седмицата, на тялото си. Не тренирам на нивото, на което тренирах преди, но съм доста усърдна и постоянна – дори ако имам само 30 минути в хотелска стая. Харесвам разнообразието, което имам в тренировките си сега. Беше много по-строго, докато тренирах като професионален спортист. Но последователността е това, към което винаги съм се придържала.“, споделя Маша в интервю за Vogue.

„През кариерата си на професионален спортист работих с безброй експерти и научих много техники, които ми помогнаха да се подготвя физически, психически и емоционално, за да успея“, споделя Шарапова, цитирана от barrons.com.

39-годишната спортистка споделя виждането си за хармонията между духовното и материалния свят в специално изживяване на полуостров Пелопонес. Като глобален уелнес посланик на Aman Resorts, Мария е домакин на тридневен ритрийт лагер в края на септември.

През февруари 2024 г. бившата тенис шампионка участва в подобен лагер в Пукет, Тайланд.

Бившата приятелка на Григор Димитров посещава често курортите в Аман по време на състезателната си кариера. Рускинята предпочита спокойните убежища като място, където да отпусне тялото и сетивата си.

„Аман винаги е създавал най-добрите изживявания за своите гости, предлагащи спокойствие и бягство, от които винаги се възползвах по време на кариерата ми като спортист. За мен е чест да спомогна за едно индивидуално изживяване чрез целия опит, който съм придобила.“, споделя Шарапова за новото си начинание, отново цитирана от barrons.com.

„Да работиш за нещо и да го постигнеш е едно от най-великите неща, които хората могат да направят, и затова вярвам, че уелнесът не означава да седиш и да чакаш следващото нещо, става дума за създаване на режим, който ти позволява да се стремиш към повече.“, допълва годеницата на милионера Александър Гилкс.

През 2020 г. Мария сложи официално край на кариерата си. Често подкрепя благотворителни каузи, а сред предишните ѝ бизнес начинания, е брандът за сладки изделия Sugarpova.

Наскоро стана ясно, че Маша става инвеститор в компанията Cofertility, един проект с отговорност към жените и особено към спортистките. Благодарение на Cofertility дамите имат възможност да замразят яйцеклетките си безплатно, при условие че половината от тях ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми.

С 36 спечелени титли като професионален тенисист, днес Шарапова е майка на 2-годишния си син Теодор, който споделя с партньора си Александър. След редица неуспешни връзки и годежи, красавицата най-накрая е намерила щастието.

За още новини за звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари