IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братът на Майкъл Джексън, Тито, почина на 70 години

17 септември 2024 17 40

Преди внезапната смърт, той продължаваше да свири заедно с братята си Джаки и Марлон

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тито Джексън, член на известната банда The Jackson 5 и един от братята на Майкъл и Джанет Джексън, е починал. Това съобщи племенникът му Сиги Джексън пред списание People. Музикантът беше на 70 години.

Според Entertainment Tonight, Джексън е починал на 15 септември след инфаркт. 

Преди смъртта си, Тито е продължавал да излиза на сцената и да свири с братята си Джаки и Марло Джексън като част от The Jacksons, като дори са посетили Шотландия, Калифорния и Англия през тазгодишното лято. Последният им концерт беше на 8 септември в Съри, Англия, а следващият бе насрочен за 25 октомври в Атлантик Сити, Ню Джърси, и за 1 ноември в Синсинати, Охайо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tito Jackson (@poppa3t)

По-рано през седмицата, докато Тито беше в Мюнхен заедно с групата, той и братята му посетиха мемориал, издигнат в чест на Майкъл Джексън. Музикантът публикува снимка в социалните мрежи, под която написа „Изпитваме дълбока благодарност за това място, което почита не само паметта му, но също така и нашето общо наследство. Благодарим ви, че поддържате духа му жив“.

Тито Джексън е един от създателите на групата The Jackson 5, в която влизат още Майкъл, Джаки, Джермейн и Марлон Джексън. Те издават хитове като I Want You Back, ABC, I'll Be There през 70-те години на миналия век. Бандата също така влиза в Залата на славата на рокендрола през 1997 година и получава своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.

След като решава да започне солова кариера, Тито издава два албума – Tito Time и Under Your Spell съответно през 2016 и 2021 година. През 2003 година той започва световно турне, изпълнявайки блус и фънк музика. Присъединява се и към бандата BB King Blues за турнетата им през 2017, 2018 и 2019 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tito Jackson (@poppa3t)

В интервю за списание Blues Blast през 2021 година Тито казва, че именно блус музиката е събудила любовта му към китарата. 

След като си взима почивка от светския живот, Джексън казва на изданието, че е искал да се завърне на сцената и отново да създава музика. „Правил съм неща за Jackson 5 през целия си живот, но блусът е бил основната музика в семейството ми. Просто исках да свиря, но не успявах да се докосна до професионалистите в този жанр“, казва още Тито.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jacksons (@thejacksons)

Последният му сингъл, Love One Another, е издаден през 2021 година. Според описанието, песента е записана в началото на пандемията и цели да изпрати съобщение за любов, обединение и мир, предлагайки лек за по-тежки времена.

„Това е призив към хората да се хванат за ръце, да приемат любовта и да покажат милосърдие един към друг. Да се вдъхновят от наследството на семейство Джексън. Чрез моята музика съм решен да разпространявам позитивни съобщения на хармония и обединение“, каза тогава музикантът.

15 години без Майкъл Джексън – синът му Принс си спомни за Краля на попа

Децата на Майкъл Джексън се събраха

Синът на Майкъл Джексън, Бланкет, започна война с баба си Катрин

Членове на фамилия Джексън се появяват във видеото към песента, както и известни личности като Крис Дженър и Ким Кардашян. Синовете на Тито – Таж, Ти Джей и Тарил – също вземат участие. Тримата мъже създават бандата 3T, която бе менажирана именно от Тито, и беше включена в риалити предаването The Jacksons: Next Generation през 2015 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3T (@3tworld)

Въпреки че навлезе в 70-те си години, Тито нямаше никакви намерения да забавя темпото. Относно турнето с тримата си братя, той заяви, че това му доставя голямо удоволствие, защото обожава да пътува и да посещава нови места.

Преди смъртта си Тито изпрати от този свят бившата си съпруга Делорес Мартес Джексън – майка на тримата му сина – която почина през 1994 година. През 2018-а си отиде баща му Джо, а през 2009 година светът и семейство Джексън се сбогува с Майкъл.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари