IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Мур оказва огромна подкрепа на Брус Уилис в битката му с деменцията

18 септември 2024 10 40

Двамата актьори споделят и три дъщери

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Деми Мур сподели малко повече детайли около здравето на бившия си съпруг Брус Уилис, който в момента се бори с деменция. 

Актрисата участва в шоуто на Дрю Баримор преди няколко дни, където двете актриси си спомниха за времето, когато са работили заедно по филма „Ангелите на Чарли: Пълна газ“ през 2003 година. В него Уилис също има малка роля още в първите сцени.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Докато Баримор си спомня за момента и до днес, Мур признава, че напълно го е забравила. Когато Деми беше помолена да сподели малко повече за здравето на бившия си съпруг, за когото беше омъжена от 1987 до 2000 година, тя отговори „Имайки предвид всичко, той се намира в стабилно състояние“. Допълва, че всеки път, когато децата ѝ посещават баща си, тя им казва, че трябва да го приемат такъв, какъвто е в момента, а не да го сравняват с миналогодишните му състояния.

„Подхождайки по такъв начин към ситуацията, ние създаваме място, изпълнено с радост, любов, красота и милосърдие. Когато съм в Лос Анджелис, ходя на гости всяка седмица и наистина оценявам времето, в което сме заедно“, казва още Мур за връзката с бившия си съпруг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

През март 2022 година семейството на Брус Уилис разкри пред света, че той е бил диагностициран с афазия – езиково разстройство, причинено от увреждане на мозъка, което може да доведе до затруднения при разбиране, говорене, четене и писане. Поради тази причина актьорът се сбогува с Холивуд, тъй като му ставало все по-трудно да запомня сценарии. Година по-късно семейството му излезе с официално изявление, в което каза, че заболяването е прогресирало във фронтотемпорална деменция – най-често срещаният вид деменция, за който все още няма лечение.

„За съжаление, проблемите с речта са само един от симптомите на болестта, с която Брус се бори. Въпреки че е болезнено, определено сме удовлетворени, че имаме ясна диагноза“, казват близките на актьора.

Деми Мур и Брус Уилис имат и три дъщери – Румър, Скаут и Талула. Той също така е баща на по-малките момичета Мейбъл и Евелин, които се раждат съответно през 2012 и 2014 година от брака му с Ема Хеминг Уилис.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

По-рано тази година Ема Хеминг излезе със съобщение, в което осъжда неверните твърдения в медиите и лъжливите заглавия, засягащи болестта на съпруга ѝ, които целят само да привлекат вниманието на хората. „Искам обществото и всеки, който пише тези заглавия, да спре да плаши хората. Престанете да плашите хората и да ги карате да си мислят, че щом получат диагноза за някакво неврологично заболяване, това означава смърт. Не. Напълно обратното е“, пише Хеминг.

Миналата година пък Талула Уилис участва в предаването на Дрю Баримор, където заяви, че баща ѝ си е същият човек. „Виждам любовта му, когато съм около него. И това е татко, който ме обича, което е наистина нещо специално“, каза актрисата.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари