IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никол Кидман: Подиграваха ми се за височината

20 септември 2024 17 50

Актрисата сподели, че е искала да бъде 157 сантиметра

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В момента Никол Кидман може да е олицетворение на стила и елегантността, когато стъпи на червения килим, но ѝ трябвало доста време, за да оцени начина, по който изглежда.

Носителката на „Оскар“ говори откровено за несигурностите, които е изпитвала в младежките си години. Тя участва в документалния сериал In Vogue: The 90s, който направи своята премиера на 13 септември по Hulu и може да се гледа в Disney+. Поредицата осигурява на зрителите поглед отвътре към света на модата през десетилетието на гръндж и супермодели. Тя се гмурка дълбоко в 90-те през призмата на списание Vogue и неговия емблематичен главен редактор Ана Уинтур.

В третия епизод дизайнерът Джон Галиано говори за желанието си да направи следващия голям пробив в модата, след като облича принцеса Даяна за Met Gala през 1996 година. Тогава принцесата на Уелс носи копринена рокля с черни дантелени детайли от дебютната колекция на Галиано за висша мода, след като той става креативен директор на Dior. Даяна завършва визията, вдъхновена от будоара, с подходяща копринена роба и прочутата си огърлица с перли и сапфири.

принцеса Даяна

Снимка: Getty Images

Сапфиреното колие е изградено от брошка, която е била сватбен подарък на Даяна от кралицата майка. В началото на брака си с принц Чарлз, принцесата носеше скъпоценния камък като брошка, точно както е правила и бабата на съпруга ѝ. Малко по-късно Даяна прилага собствения си моден вкус, като създава огърлица, държана заедно от множество перлени нишки. Тя продължава да носи аксесоара и след развода си с Чарлз.

След като прави истински фурор, обличайки принцесата на Уелс, Галиано търси следващата си муза. И има идея кой може да му помогне.

По това време Никол Кидман е един от най-големите таланти на Холивуд, а кариерата ѝ е в истински подем. Именно затова е избрана от Галиано да носи следващото му творение, което той прави за наградите „Оскар“ през 1997 година.

Никол Кидман

Никол Кидман и Том Круз на наградите „Оскар“ през 1997 година. Снимка: Getty Images

В интервюто за In Vogue: The 90s актрисата споделя какво е минало през ума ѝ, когато дизайнерът се свързва с нея. Тя също така разкри за трудностите, които е изпитвала в младежките си години заради визията си, както и какво значение е носила роклята, която е била специално направена за нея.

Кидман споделя, че не е можела да повярва, че някой иска да работи с жена с нейната височина. „Цял живот съм искала да бъда 157 сантиметра и заоблена. Но бях 180 сантиметра, слаба и плоска, а някой прояви интерес да ме облича. Можете ли да си представите?“, казва тя пред камерата.

Актрисата също така говори за уважението, което изпитва към онези, които са определили стила си чрез избраните от тях дизайнери и модните партньорства, които са създали.

„Израснах, гледайки Одри Хепбърн, Катрин Хепбърн и Грейс Кели – всички тези жени, чийто стил е създаден с дизайнерите, с които са свързани. Те просто обичаха модата. Спомням си, че си помислих, че това нещо трябва да бъде пренесено в Холивуд и ние трябва да носим нещата, които се правят в онези прекрасни малки салони в Париж“, разказва още Кидман.

Нощта, в която дебютира с роклята на Галиано, актрисата описва като „приказна“. 

„Аз бях червенокосо, слабо момиче, което беше почти 180 сантиметра на едва 14-годишна възраст. Постоянно ми се подиграваха и не беше много приятно. Така че, всеки път, когато получавах достъп до този свят, се чувствах като едно малко момиченце, на което му е отворена вратата към магическа страна“, споделя тя.

Никол Кидман и 16-годишната ѝ дъщеря Съндей като сестри на червения килим

Красота по две – Никол Кидман и 15-годишната ѝ дъщеря в Париж

Никол Кидман на 57 - историята за една просперираща кариера и дълбока любов

Благодарение на Джон Галиано, Никол Кидман става видима не само за Холивуд, но и за модния свят. Почти 30 години по-късно тя е една от актрисите, за които дизайнерите се състезават и правят невероятни неща, за да работят с нея.

Първите три епизода от In Vogue: The 90s направиха своя дебют на 13-и, а последните три ще бъдат излъчени на 20 септември. Поредицата може да се гледа по Disney+.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари