IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл и принц Хари се изказват преди президентските избори в САЩ

20 септември 2024 14 50

„Всеки глас е важен“, казват те

Снимка: БГНЕС

На 17 септември – известен още като национален ден за регистрация на гласоподавателите – благотворителната организация на херцога и херцогинята на Съсекс публикува обобщение за това как екипът на Archewell е писал персонализирани писма, насърчаващи нерегистрираните гласоподаватели да се регистрират за гласуване. Групата е използвала като ресурс инструмента за писане на писма на Vote Forward.

„Гласуването не е просто право; то е основен начин да влияем върху съдбата на нашите общности“, се казва в изявлението, споделено на уебсайта на фондация Archewell“.

„Във фондация Archewell признаваме, че гражданската активност, независимо от политическата партия, е в основата на един по-справедлив и равноправен свят. С участието си в инициативи като тази се стремим да засилим посланието, че всеки глас е от значение“, се казва още в изявлението.

„Приканваме ви да се присъедините към нас в това важно усилие“, се казва в съобщението, като се посочва връзка към Vote Forward за повече информация, както и към Vote.gov.

„Заедно нека се уверим, че всеки избирател, който има право да гласува, е информиран и има възможност да участва в оформянето на бъдещето на Америка“, завършва изявлението на фондация „Archewell.

Макар че 40-годишният Хари и 43-годишната Меган не бяха снимани да участват в доброволческата дейност, те и преди са използвали платформата си, за да се застъпят за важността на гласуването в националния ден за регистрация на гласоподавателите, припомня People.

През септември 2020 г. херцогът и херцогинята на Съсекс се появиха във видеоклип, споделен по време на специалното предаване на ABC, обявяващо контингента на TIME100 за 2020 г., където насърчиха регистрацията на гласоподавателите. Това беше значимо, тъй като отбеляза първата съвместна телевизионна изява на двойката, след като по-рано същата година се оттеглиха от кралските си роли във Великобритания и се преместиха в родния щат на Меган – Калифорния.

„Сега остават само шест седмици до деня на изборите, а днес е националният ден за регистрация на гласоподаватели“, каза Меган във видеото, споделено от Time. „На всеки четири години ни казват едно и също нещо, че това са най-важните избори в живота ни. Но този е такъв“, продължи тя, очевидно визирайки президентската надпревара между Джо Байдън и Доналд Тръмп през 2020 г.

„Когато гласуваме, нашите ценности се прилагат и гласовете ни се чуват. Вашият глас е напомняне, че сте важни, защото сте важни и заслужавате да бъдете чути“, каза Меган.

„На тези избори няма да мога да гласувам тук, в САЩ, но много от вас може би не знаят, че през целия си живот не съм могъл да гласувам във Великобритания“, каза принц Хари, очевидно визирайки политическия неутралитет на британското кралско семейство. „С наближаването на този ноември е жизненоважно да отхвърлим речта на омразата, дезинформацията и онлайн негативизма.“

Същата година херцогинята на Съсекс влезе в съвременната кралска история като първия член на кралското семейство, който гласува на президентските избори в САЩ, като пусна бюлетина.
По това време източник заяви пред People, че херцогинята „гласува на тези избори“, но отказа да разкрие дали е гласувала рано или на място в Калифорния, където тя и принц Хари живеят с децата си – 5-годишния принц Арчи и 3-годишната принцеса Лилибет.

Приятел потвърди още, че херцогът и херцогинята на Съсекс са следили отблизо подготовката за изборния цикъл през 2020 г.

„Те живо се интересуват от тези избори и съм сигурен, че с нетърпение очакват резултата“, каза приятелят. Преди изборния ден приятелката на Меган Глория Стейнъм разказа пред Access Hollywood, че в деня на разговора в задния двор тя и херцогинята на Съсекс са се обадили на избиратели, за да обсъдят гласуването, представителството на изборите и какво означава да си феминистка.

Приблизително по същото време Меган разкри плановете си да гласува на президентските избори в САЩ, когато се присъедини към 99 други влиятелни жени – включително Мишел Обама и Опра Уинфри – и сподели с Marie Claire причините, поради които ще отиде до урните.

„Знам какво е да имаш глас, а също и какво е да се чувстваш безгласен“, каза херцогинята на Съсекс в изявление. „Знам също, че толкова много мъже и жени са изложили живота си на риск, за да бъдем чути. И тази възможност, това основно право, е в способността ни да упражняваме правото си на глас и да направим така, че всички наши гласове да бъдат чути.“

„Един от любимите ми цитати, на който със съпруга ми често се позоваваме, е на Кейт Шепърд, лидер на суфражисткото движение в Нова Зеландия, която казва: „Не си мислете, че вашият единствен глас няма голямо значение. Дъждът, който освежава изсъхналата земя, е съставен от единични капки“, продължи тя. „Ето защо гласувам.“

В деня на изборите през ноември 2022 г. фондация Archewell публикува снимка на Меган със стикер „Гласувах“ в прессъобщение, озаглавено „Гласувайте“. Краткото съобщение насърчаваше американците да отидат да гласуват, заедно със съвети за лично гласуване.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари