IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парис Джексън за кръстницата си Елизабет Тейлър

10 октомври 2024 11 00

Защо Кралят на попа избира именно легендата на Холивуд да кръсти дъщеря му?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Парис Джексън чувства изключителна любов и привързаност към своята кръстница Елизабет Тейлър.

Наследницата на Краля на Попа разказва, че баща ѝ е избрал именно легендата на Холивуд да бъде нейна покровителка и пример в живота. Според г-ца Джексън Тейлър е знаела какво е да растеш в светлината на прожекторите.

„Определено имаше част от него, която знаеше, че ще имаме много подобно преживяване.“, споделя 26-годишната Парис в документалната поредица на BBC Elizabeth Taylor: Rebel Superstar.

За Парис менторството и подкрепата на актрисата е много важно и ключово в нейното развитие като личност: „Бях на домашно обучение и поради това не знам какво е да съм сред други деца на моята възраст.“

Майкъл Джексън, любимецът на милиони фенове по целия свят, почина на 50-годишна възраст през 2009 г.

Легендарният изпълнител споделяше дъщеря си Парис и 27-годишния Принс с бившата си съпруга Деби Роу. Майкъл има и още един син, Биги (наричан още Бланкет), на 22, който посреща с помощта на сурогатна майка.

Елизабет Тейлър, която почина на 79-годишна възраст – около 2 години след Джексън, е един от най-близките хора до Краля на попа. Двамата се обичат много и тяхната връзка е дълбока. Смеят се като деца, гледат заедно филми на „Дисни“, правят един на друг специални жестове и си подаряват скъпи подаръци.

„Майкъл и аз се обичаме като брат и сестра.“, споделя някога Тейлър, цитирана от web.fm.

Преди години Опра Уинфри казва на Елизабет Тейлър: „Хората се опитват да накарат приятелството ви да изглежда странно“.

А Тейлър отговаря, цитирана от wcb.fm - „Не е. Детството ни е много сходно. Бях дете звезда на девет години, имах авторитарен баща и това нещо ни обедини от първия момент. Нямаше деца, с които да говорим и страдахме от самота.“

Изпълнителят на They Don't Care About us пише в книгата си Moonwalk: „Обичам Елизабет Тейлър. Вдъхновен съм от нейната смелост. Тя е оцеляла. Идентифицирам се с нея пламенно заради преживяванията ни като деца звезди.“

След смъртта на Тейлър Парис става посланик на фондацията за борба със СПИН на Елизабет Тейлър (ETAF), която актрисата основава през 1991 г. Парис пази скъп спомена за своята кръстница, като си припомня специални моменти с нея.

„Очевидно бях малко момиче по това време, така че не мога да споделя каквито и да е разговори или конкретни спомени, които имах с моята кръстница. Но в съзнанието си мога да си спомня как баща ми говори с Елизабет на няколко пъти в дома ни в Енсино“, споделя младата дама пред People през 2021 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@parisjackson)

Парис си спомня, че Тейлър е била много красива и зашеметяваща с искрящи огърлици и пръстени. Парис призна, че не е знаела точно коя е Елизабет Тейлър като звезда, когато е растяла.

„Елизабет беше изключение. Не знаех коя е тя или какво прави и щяха да минат години, за да разбера. По онова време просто си спомням как винаги исках да ѝ нося малки подаръци, когато я посещавахме, като плюшени играчки или гривни, които бях намерила. През повечето време просто седях на пода в спалнята ѝ с котката ѝ Фанг, докато тя и баща ми наваксваха времето си заедно.“, разказва Джексън пред сп. People през 2021 г.

Що се отнася до връзката ѝ с Майкъл, Парис похвали покойния си баща, че ѝ е повлиял и я накарал да се занимава с музика. Певицата, модел и актриса вече има един издаден студиен албум, Wilted от 2020 г., както и две EP-та, The Soundflowers от 2020 г. и The Lost EP от 2022 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@parisjackson)

„Той щеше да е на 65 години днес. И той вложи 50 години кръв, пот и сълзи, любов и страст, за да направи това, което направи, за да мога да се изправя тук на сцената пред вас и да крещя в микрофона. Така че, дължа всичко на него.“, споделя в инстаграм Парис по време на представление през август 2023 г. в амфитеатъра Las Colonias Park в Колорадо.

Първият и вторият епизод на документалната поредица Elizabeth Taylor: Rebel Superstar вече излязоха. Епизод 3 ще бъде излъчен по BBC на 11 октомври 2024 г.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари