IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон „Диди“ Комбс с нови шест обвинения

16 октомври 2024 11 00

Всички искат наказателни санкции

Снимка: БГНЕС

В понеделник бяха подадени нови съдебни искове срещу музиканта и продуцент Шон Комбс, в които той е обвинен в сексуално посегателство срещу мъже, жени и 16-годишно момче.

Всички искове са подадени анонимно от Джон Доу и Джейн Доу – ищци във федералния съд в Южния окръг на Ню Йорк. Исковете включват различни обвинения, които в някои случаи включват изнасилване, сексуално насилие и упойващи напитки. Поне две от предполагаемите нападения са извършени на  партита на Комбс между 1998 и 2006 г. И шестимата ищци искат обезщетение за нанесени щети и наказателни санкции.

Последните искове са част от очакваната вълна от съдебни дела срещу Комбс, заведени от базирания в Хюстън адвокат Тони Бъзби и съпроцесника му Андрю Ван Арсдейл, които по-рано заявиха, че представляват най-малко 120 предполагаеми жертви на Комбс, включително непълнолетни.

„Г-н Комбс и неговият правен екип имат пълно доверие във фактите, в своята правна защита и в почтеността на съдебния процес“, заявиха адвокатите на Комбс в изявление за CNN. „В съда ще надделее истината: че г-н Комбс никога не е извършвал сексуално насилие над никого – възрастен или непълнолетен, мъж или жена.“

Понастоящем Комбс се намира във федерален арест в очакване на съдебен процес по обвинението му в Южния окръг на Ню Йорк за заговор за рекет, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и транспортиране с цел проституция. Той не се признава за виновен.

Преди понеделник Комбс вече беше изправен пред множество граждански искове, обвиняващи го в редица сексуални нарушения и други незаконни дейности. Преди това той е отричал тези обвинения.

Предполагаеми инциденти по време на партита 

В един от исковете се твърди, че през 1998 г. Комбс е нападнал 16-годишен мъж на бяло парти в Хемптън. В исковата молба се посочва, че Комбс е „инструктирал неизвестния да си свали панталоните и да се разголи“, „обяснявайки, че това е ритуал за преминаване и път към превръщането му в звезда, а също и като начин да се докаже“.

Този обвинител твърди, че „в крайна сметка е признал, че Комбс го е насилвал сексуално чрез и посредством властта и влиянието си върху Джон Доу, защото е знаел, че Джон Доу иска да стане звезда“.

Втори неизвестен подава съдебен иск срещу Комбс, като твърди, че е бил нападнат, докато е работил като охрана на бяло парти, организирано от Комбс през 2006 г. Непознатият твърди, че Комбс му е дал две алкохолни напитки, примесени с наркотици, преди да бъде натикан във ван и сексуално насилван от Комбс.

В жалбата си Доу заявява, че е напуснал партито и е казал на шефа си какво се е случило.

Предполагаемо нападение в Macys

В третия иск срещу Комбс, неговите фирми и търговската верига Macy's неизвестен твърди, че е бил ударен и сексуално нападнат, когато се сблъскал с Комбс и двамата му бодигардове в складовото помещение на водещия универсален магазин на веригата в Ню Йорк през 2008 г.

„Комбс се приближил до ищеца, докато ищецът все още бил на ръце и колене“, според иска, когато Комбс го принудил да прави орален секс.

„След като свърши, Комбс хвърли главата на ищеца настрани и каза думи от рода на „млъкни или ще те убия“, се казва в иска.

Доу казва, че е съобщил за предполагаемото нападение на охраната на Macy's, която според него не е провела разследване. Три седмици след предполагаемото нападение Доу твърди, че Macy's е оказвал натиск върху ръководството да го уволни, защото търговецът на дребно е подписал многомилионна сделка с Sean John Clothing.

Доу иска обезщетение за неимуществени и имуществени вреди. CNN потърси Macy's за коментар.

Две обвинения в изнасилване

В друга жалба 19-годишна студентка, идентифицирана като Джейн Доу, твърди, че през 2004 г. тя и нейна приятелка са били поканени на фотосесия и „ексклузивно“ афтърпарти в хотела на Комбс. Според жалбата Комбс станал „по-агресивен“ и „наредил на приятелката на г-жа Доу да му прави орален секс, в противен случай щял да убие и двете“.

Друга ищца твърди, че след като се запознала с Комбс на парти след музикален клип през 1995 г., той „неочаквано“ започнал да я целува. „Чувствайки се неудобно и объркана, ищцата го помолила да забави темпото, вярвайки, че са там, за да си поговорят“, се казва в иска. „Вместо това Комбс продължи да се държи агресивно.“ Когато Джейн Доу се опитала да се отдръпне, Комбс я „блъснал жестоко, като ударил главата ѝ в стената и я накарал да падне на пода“ и я изнасилил, според иска.

Предполагаемо сексуално посегателство от страна на Комбс и поне още двама мъже

В една от жалбите, подадена от неизвестен, се посочва, че през 2021 г. той е присъствал на парти в резиденцията на Комбс в Ню Йорк, където му е била сервирана и консумирана една алкохолна напитка.

„Ефектът от напитката беше незабавен и зашеметяващ“, се посочва в жалбата.

Непознатият заявява, че е станал дезориентиран и се е опитал да се отстрани от ситуацията. След това си спомня, че се е намирал в спалня и „въпреки че смътно е осъзнавал заобикалящата го среда, не е можел да се движи, да говори или да се отбранява“.

„Ищецът бил парализиран – чувствал се сякаш е в капан в собственото си тяло“, се посочва в жалбата. „Той ясно си спомня, че е видял Комбс над себе си, гол, в един момент по време на нападението. През това време ищецът е бил содомизиран от поне трима мъже“, се казва в жалбата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари