IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашен Barber shop – мисията възможна

25 септември 2024 09 00

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мъжките салони тип „barber shop“ набират голяма популярност през последните години. Посещението им обаче е обвързано с отделянето както на време, така и на финансови ресурси. Можете обаче да постигате същите отлични резултати и у дома. Нуждаете се само от правилната машинка за подстригване.

Избор на машинка за подстригване за домашна употреба

Ще се уверите, че поддръжката на прическа и брада не е чак такова предизвикателство и в домашни условия. Кой модел машинка обаче ще отговори най-добре на нуждите ви? Ето кои характеристики да вземете предвид при избора си.

На какво да обърнете внимание?

Макар и сходни като дизайн, машинките за подстригване се различават по своите характеристики. Разгледайте какви са функциите и настройките на избрания от вас модел. Обикновено в комплекта има включени приставки, чрез които да избирате и регулирате дължината при подстригване. Колкото повече са те, толкова повече разнообразни опции ще имате.

От значение е също и за кои части на тялото ще използвате машинката за подстригване. Най-често срещани са моделите за глава и брада. За по-фините зони или за дооформяне можете да използвате и тример. Той е подходящ за уши, нос и вежди например.

Машинките за подстригване в домашни условия са по-леки в сравнение с тези за употреба в салони или бръснарници. Това позволява по-лесното маневриране с тях и от непрофесионалисти. Особено важна е издръжливостта на батерията, в случай че се спрете на безжичен вариант.

Не подценявайте материалите, използвани за изработка на корпуса и ножчетата. За самия корпус е важно да е максимално олекотен. При ножчетата често срещани са тези от неръждаема стомана. Предлагат се обаче и други варианти, като например керамични. Те ще ви осигурят повече прецизност, предпазвайки косъма от накъсване.

Поддръжка на уреда

За да постигате оптимални резултати с вашата машинка у дома, трябва винаги да я поддържате в изрядно състояние. Освен това така можете значително да удължите живота ѝ. Има две основни стъпки, които да следвате, за да постигнете това:

• Почистване на ножчетата и приставките – това е задължително не само от хигиенна гледна точка. Непочистените ножчета и приставки могат да повлияят на качеството и крайния резултат при следващо подстригване. Вече към повечето машинки има включен комплект с четки за почистване.

• Смазване на ножчетата – препоръчително е да го правите преди всяко подстригване. За целта нанасяйте малко масло в ъглите, в средата и по зъбците на ножчетата. След това оставете машинката да работи няколко секунди на празен ход. Това ще позволи маслото да се разпредели равномерно.

Автор на статията:
Tialoto.bg