Американските курабийки или кукита, както някои ги наричат, са чудесни за следобедна закуска. Основата им е от маслено тесто, което е толкова хрупкаво и вкусно. А ако миришат на канела или са пълни с парченца шоколад, малцина ще се стърпят да не ги опитат.
Днешната ни рецепта е вариация на това тестено изделие. Бисквитките с канела са чудесно допълнение за следобедното кафе или чай. Приготвят се бързо и не изискват кой знае какви умения в кухнята.
Необходими продукти:
– 75 г краве масло;
– 150 г захар;
– 1 яйце размер L;
– 1 ч. л. ванилова есенция;
– 1 ч. чаша и половина бяло брашно;
– 1 ч. л. канела на прах;
– 2 с. л. захар;
– половин ч. ч. смлени орехи;
– 2 с. л. канела на прах.
Как да приготвите бисквитки с канела?
Взимате подходящ съд и вътре разбивате мекото краве масло със захарта и яйцето. После добавяте есенцията.
Пресявате брашното и добавяте към него бакпулвера. Добавяте канелата и разбърквате хубаво със сместа с масло.
След като омесите хубаво тестото, го оставяте за около 30 минути в хладилник, за да се охлади.
Застилате тавата за печене с хартия и отгоре оформяте топчета от тестото, като всяко овалвате в сместа от смлените орехи, 2 супени лъжици и захар. Сплесквате ги леко и ги нареждате.
Печете бисквитките в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 10-15 минути.
Изчакайте ги да изстинат и ги съхранявайте в кутия, за да не омекват.
Надяваме се рецептата да ви хареса! Да ви е сладко!
Коментари