IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 есенни тенденции, които винаги ще са на мода

6 септември 2024 10 30

Какво никога да не изключвате от гардероба си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Модата е непостоянна ниша. Това, което е желано в един момент, може лесно да бъде изхвърлено в рамките на няколко месеца. И докато някои тенденции и силуети наистина имат способността да се задържат в продължение на няколко години, други притежават още по-голям капацитет да издържат десетилетия. Тогава предизвикателството се крие в разграничаването между двете. С други думи, кои артикули ще бъдат на мода в продължение на три години и кои ще бъдат на мода, да речем, 20?

Аз съм от хората, които не могат да не се вълнуват от новите стилове и тенденции. Обичам как всеки изминал сезон неизбежно предлага шепа от това, което е ново и интересно. Но също така има какво да се каже за класиката – стилове, които ще издържат сезон след сезон, година след година. Прегръщането и инвестирането във вечен стил е рентабилно, устойчиво, практично за безпроблемно комбиниране на облекло и – нека не забравяме – по своята същност е шик. И няма по-добро време да прегърнете класиката от есента.

Есента е време от годината, което е особено непоколебимо в своите основни продукти. Самият сезон притежава неподвластно на времето качество и точно по това време на годината – повече от всяко друго, бих казала – се раждат красиви тоалети, съставени от основните модни продукти, в които колективно сме били влюбени от години. Всяка година есенните тоалети, изработени с тези основни елементи, блестят положително.

Тези 10 есенни артикула са вечни основни неща, които всъщност ще се вълнувате да извадите от гардероба всяка есен.

10 есенни тенденции, които винаги ще са на мода

1. Плтетен пуловер

плетен пуловер

Снимка: Getty Images

Плетеният пуловер е един от онези уютни, класически артикули, които просто изглеждат правилен избор в момента, в който температурите започнат да падат. Овърсайз или вталени, пуловер или жилетка, наистина няма да сгрешите, ако решите да добавите плетиво към гардероба си.

2. Тренчкот

тренчкот istock

Снимка: iStock

Есенното време е известно с това, че е непредсказуемо и много различно в зависимост от това къде живеете. Но ако има една константа за много от нас, това е случайният дъжд и вятър. Палтото, което трябва да носите, е задължително през есента, а тренчкотите са многосезонен, вечен силует, който отговаря на изискванията за цял живот. Инвестирайте в класически модел, към който можете да се обръщате година след година.

3. Кожена чанта

чанта istock

Снимка: iStock

Удобната чанта за носене е абсолютно необходима. По-големите размери правят аксесоара подходящ за носене в офиса, както и за изпълнение на поръчки след работа. За по-хладните месеци изборът на такъв в сезонен велурен или дълбок, наситен нюанс ще ви помогне да подобрите всичките си есенни визии.

4. Ботуши до коляното

ботуши, мода

Снимка: iStock

Има нещо толкова шик в чифт ботуши до коляното, съчетани с комбинация от рокля или пола и пуловер през есента. Независимо от модерните ботуши в момента, високите до коляното модели могат да бъдат предпочитани през есенните и зимните месеци. Изберете височината и формата на тока според начина си на живот. Например, ако планирате да ходите много – изберете чифт с по-удобна  подметка.

5. Класически колан

колан гети

Снимка: Getty Images

Класическият безпроблемен колан е един от онези артикули, за които може да не ви се струва редно да похарчи пари, но ще бъде един от най-носените в гардероба ви. Освен функционалността (независимо дали държат панталоните ви на място или добавят форма към разхлабена рокля), коланите имат способността незабавно да издигнат тоалета, помагайки да превърнете дрехите си от ежедневни в официални. Изберете класическа кожена опция или такава с шипове, ако търсите нещо малко по-впечатляващо.

6. Мокасини

мокасини istock

Снимка: iStock

Въпреки че напоследък пантофките печелят цялата любов, мокасините все още остават - и вероятно винаги ще останат - един от онези стилове, с които отказваме да се разделим. Те са практични, универсални и подходящи за есента. 

7. Бяла тениска или потник

Есента е началото на времето с пуловери. Но температурите през сезона имат тенденцията да са непостоянни, преливайки от студено към топло през горещо към хладно всичко в един ден. С други думи, може да трябва да облечете пуловер само за да го свалите отново приблизително три отделни пъти на ден. Наслояване? Задължително.

бял потник,

Снимка: Getty Images

Бялата тениска или потник е често носен артикул, който може да добави гъвкавост към вашето облекло. Потник с високо деколте, едва доловимо надничащ изпод яката на пуловера, също може да придаде визуален интерес към визията ви.

8. Панталони

риза, кариран

Снимка: iStock

Неотдавнашният възход на businesscore и естетиката на офис средата също доведе до нарастване на популярността на панталоните. Но дори преди да настъпят 2020-те, тези долнища имаха предишна и дълга история като предпочитан панталон, подходящ за есента. Драпирани, прави панталони в неутрални цветове могат да бъдат оформени с произволен брой горнища (от пуловери до ризи и тениски) и обувки (от равни обувки до мокасини и маратонки), което ги прави подходящи както в офиса, така и извън него и забавни за носене целогодишно.

9. Висока яка

поло getty

Снимка: Getty Images

Въпреки че тенденциите могат да варират от година на година, основната концепция на дрехите с висока яка е, че дрехата е основна част от есенния гардероб. Лесно оформено с панталон или пола, надничащо изпод блейзър или надеждно придружаващо любим чифт дънки, качественото поло е определени за шик и уютна гъвкавост. 

10. Блейзър

блейзър, мода,

Снимка: iStock

Като се има предвид връзката му с "завръщане в училище", есенният сезон има тенденция да приветства спретнати, вдъхновени от академичните среди стилове с отворени обятия година след година. Освен че са част от офиса, блейзърите са безупречен начин да се облечете в 15-градусовите дни и да изглеждате зашеметяващо. 

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари