fallback

Идеи за нова прическа – цветовете на пролетта са вдъхновени от 90-те години

30 March 2024 13:30

Бордо брюнетка и червенокоса блондинка също се появяват

Снимка: iStock

Знаете ли, че концепцията за пролетно почистване може да важи и за вашата коса? Нямам предвид, че просто е време за ден за измиване. Новото начало означава свежа коса като цяло.

Тази пролет бъдете готови да видите още по-силно завръщане към модата от 90-те години не само при дрехите, но и при боядисването на косата. Вдъхновението зад всичко това се дължи на икони като Серина ван дер Удсън, Дрю Баримор, Джейн Бъркин, Анджелина Джоли и много други. През този сезон ще намерите предложения както за рязка промяна, така и за по-фино боядисване, от които да избирате в зависимост от личния ви стил.

За да ви помогнем преди следващия ви час при фризьора, ние сме събрали няколко предложения за нов цвят на косата, от които да изберете тази пролет.

Цветовете в косите за пролетта

90-те се завръщат

С интернет на една ръка разстояние, цветните препратки са буквално навсякъде. Вместо да прелиствате списанията за коса, които бяха популярни през 90-те години, можете да извадите всеки цвят моментално и да го покажете на стилиста си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Сега, когато можете да имате всичко, което искате, какво искате? Това е въпросът. В момента стилистите обичат дъга от нюанси, вдъхновени от най-готините и красиви дами на 90-те години. Тук говорим за медни тонове, пепеляворусо или златисти кичури. Примерите варират от Гуинет Полтроу до Джейн Бъркин и Дрю Баримор. Също така може да погледнете към розовата коса на Анджелина Джоли или пък към цвета на Шанън Елизабет от „Американски пай“, който очевидно е послужил за вдъхновение на Дуа Липа. 

Виненочервено

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Thee Stallion (@theestallion)

Червените тонове, които живеят в семействата на синьото, лилавото и виненото, са едни от най-популярните за сезона. Те са по-дълбоки и по-богати, за да придадат на косата по-драматичен ефект, който е забавен и смел, дори за пролетта. Този нюанс изглежда невероятно на по-топли и по-тъмни тонове на кожата, но може да бъде адаптиран и към по-светлите цветови семейства. Важно е да се консултирате с вашия фризьор за това кой нюанс на червеното ще ви отива най-много. Той ще знае точно кои техники да използва, за да получи желаните от вас резултати. 

Костенурка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Stallone (@sophiastallone)

Помислете за цветовете в любимите си слънчеви очила с черупка на костенурка. Това е комбинация от тъмно златисторусо, светло златистокафяво, наситено среднокафяво и карамеленорусо точно като Жизел Бюндхен. За да постигнете лесен за поддръжка външен вид, се препоръчва да си уговорите час за балеаж.

Русо като Серина ван дер Удсън

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Van Der Woodsen (@serenavanofficial)

Въпреки че лентите за глава, превърнати в емблематичен аксесоар от Блеър Уолдорф, направиха своето завръщане, все още се захласваме по русите кичури на Серина. Тази пролет ще преобладават все повече златни блондинки, като цветът е лесен за поддръжка и е типичен за по-топлото време. Също така може да добавите целунат от слънцето блясък, който подобрява чертите ви. За да постигнете външния вид, уведомете вашия фризьор, че искате топли, а не студени тонове в косата си. 

Рейчъл Макадамс се завърна към тъмната си коса

Принцеса Шарлийн от Монако дебютира с нова, по-нежна прическа

Джиджи Хадид дебютира с нова стилна прическа

Бордо брюнетка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salah Masri (@hairbysalah)

Докато червената коса на поп звездите завладя тази зима, едва доловимите нюанси на ружа са на помощ на всеки, който не желае да направи радикална промяна във визията си. Вземете например бордо брюнетката. Този цвят излъчва наситеност и блясък, като същевременно отразява червени тонове на естествена светлина. Страхотен на всички естествени цветове – от средно до най-тъмнокафяво, този нюанс се отличава със здрава и жизнена визия. Добрата новина е, че този тон е идеален за дълготрайна дълбочина и по-здрав вид за тези, които искат да трансформират външния си вид с нещо по-дълбоко и по-нюансирано.

Кристалносиво

Създаденият от Том Смит оттенък кристалносиво не е съвсем златен и не е съвсем сребърен. Вместо това може да се похвали с чистотата на кристал с неутрален, кремав тон. Смит казва, че цветът е страхотен за всеки, който иска да поддържа изцяло платиненорусо или за тези с естествено бяла или бледосива коса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

По-блед от повечето тонове на кожата, той ще осигури дефиниция и фокус върху чертите на лицето и наистина може да дефинира очите, веждите и устните. Успехът на нюанса зависи изцяло от етапа на изсветляване във вашия салон. Също така е важно да се грижите за косата с лилав шампоан, за да запазите цвета по-дълго време. Въпреки това се уверете, че го използвате само от време на време и в случай, че има риск от прекалено тонизиране, използвайте го като първи продукт в двойното измиване с шампоан, за да гарантирате, че всеки излишък ще се измие с обикновения шампоан.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
коса нова прическа идеи за нова прическа боядисване пролет пролетно боядисване пролетна промяна
0 коментара
fallback