IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа за лятото - коя тенденция от 2000-те години се завръща

26 юли 2024 12 30

Кристина Агилера е основното вдъхновение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Началото на века беше безгрижно, интересно и вълнуващо. В домовете ни навлизаха нови технологии, интернетът започна да става все по-често срещана част от живота ни, а надеждата за създаването на иновации беше огромна. Голяма част от нас израснаха в първите десет години от новото столетие и сега не можем да сме по-щастливи да видим как популярни тенденции в модата и красотата отново се завръщат на преден план. 

Косата тип "скункс" няма нищо общо с миризмата на животното, а по-скоро се отнася до цвета, в който е боядисана. Тя разделя социалните мрежи на две, като има своите защитници и критици, но все пак набира популярност за лятото. Ярките черно-бели акценти са сами по себе си противоречиви, но комбинирането им с модата от 2000-те години, включваща дънки с ниска талия, изисква малко повече смелост и звездна сила. А косата тип "скункс" се завръща точно навреме за лятото. 

Но освеженият поглед върху масивните акценти е по-изтънчен от черно-белите ивици, които помните. Емблематични и легендарни изпълнители на това десетилетие, като Лейди Гага, Риана и Майли Сайърс, са почитатели на тенденцията. 

Какво представлява прическата

Косата тип "скункс" е синоним на смесица от светли и тъмни кичури, които се съпоставят един с друг за привличащ вниманието вид. Името произлиза от ивиците на скункса, които са познати на всички ни. Популярността на тенденцията намаля през годините, но с възраждането на модата от 2000-те години, тя отново набира сила. 

Ренесансът на поп звездите също помогна за повторното запалване на искрата. Танцовата, завладяваща поп музика на Сабрина Карпентър, Чапъл Роан и Чарли XCX ни кара да жадуваме за стила и красотата от миналото. Именно така косата тип "скункс" се завърна. 

@sukkitaa Replying to @ky here’s one without me yapping, just cause i love my hair sm #hair360 #hairstyle #hairtok #skunkhair #fyp ♬ show me how - ❤︎︎

Първо я видяхме във визията на Риана по време на Седмицата на модата в Париж. Тя съчета прическата перфектно със страничен бретон и наситена шоколадовокафява прическа, изпъстрена с тънки руси кичури. След това Майли Сайръс прибави себе си към тенденцията, когато сподели нови снимки в социалните мрежи. Феновете й веднага посочиха, че новата визия напомня за дните, когато изпълнителката играеше популярната си героиня Хана Монтана. 

Вдъхновението

Вдъхновението идва от поп музиата на 2000-те години. Носталгията и шикозната енергия, която представят черно-белите кичури вероятно вдъхновява днешните изпълнители да се върнат към стила. Тази тенденция в косата определено е вдъхновена от високия контраст, очертаващ лицето, който сме виждали при Синди Крауфорд през 90-те години, както и при много поп изпълнители в началото на 2000-те години. Говорим за Кристина Агилера, Кели Кларксън и други. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Тенденцията за боядисване на косата в черно-бели кичури се разви в началото на века. Модерните версии на прическата включват по-широка гама от цветове, като живи и пастелни нюанси, с акценти или слаби кичури, приложени с по-смесен ефект. От новите погледи на тенденцията до класическите черно-бели ивици, които дефинираха през 2000-те, има повече от достатъчно вдъхновение за коса тип "скункс".

И най-добрата част? Прическата е подходяща за почти всяка прическа - боб, свободни слоеве, къса коса, каквото и да е. Всеки може да направи своя собствена версия на този външен вид. Вземете предвид естествената си коса и работете с това.

Как да си направите прическата

Различните прически подчертават нюансите, блокиращи цветовете, като модерния елегантен боб, който позволява на по-светлите ивици да се открояват, особено когато са поставени отпред или под слоевете. Също така се свързва с голяма лятна тенденция, правейки модерната прическа "скункс" да изглежда отличителна от стила от началото на 2000-те. Тя също работи добре с друг стил в момента. Текстурираната прическа е друга наистина модерна версия със своя лесен, разрошен стил. Асиметричната кройка подчертава контраста за уникален и драматичен външен вид.

Ярката и тъмна смес от кичури близо един до друг в косата може да изглежда, че изисква много поддръжка, но това не може да бъде по-далеч от истината. Редовните кондициониращи процедури и свеждането до минимум на топлинното оформяне са ключови за запазване здравето на косата по всяко време, особено когато е боядисана. 

Не е нужно да се придържате към черно-бялата цветова палитра, за да постигнете пълния ефект. Megan Thee Stallion опита розови и лавандулови кичури, които се сториха естествени за звездата, която обича прическите в ярки цветове. Резултатът? Визия на прическа тип "скункс", която беше идеална за лятото и съвпадаше с стила на изпълнителката. 

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари