IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота – грешките в гримирането след 30

29 септември 2024 16 30

Ето какво да избягвате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Годините се променят, а с тях и кожата ни. Дори и да игнорираме постоянно променящите се тенденции за красота, изглежда, че всяко ново десетилетие от живота носи нови проблеми с тена ни, които изискват промяна на ежедневната ни рутина. Например пропастта между козметичните техники през 20-те и 30-те ни години може да изглежда изненадващо широка и дълбока. Ако рутината ви по гримиране не се е променила от началото, вероятно правите големи грешки, които могат да ви попречат за достигането на желаните цели.

За да ви помогнем да оптимизирате и актуализирате вашите практики за гримиране, ние събрахме съветите на знаменитата гримьорка Каша Ласиен, която е работила с известни дами като Квинта Брансън и Айо Едебири. Както се вижда от нейната работа, споделена в Instagram и TikTok, Ласиен е добре запозната с външния вид на грима за всякакъв тен и възрастови групи, включително дами над 30 години.

„Виждам красотата като субективна, а гримирането като лична рутина, за да извлечете най-доброто от чертите си по какъвто начин сметнете за подходящ“, казва тя пред Glam. Това означава, че няма единствен правилен или грешен начин за подход към козметиката на всяка възраст. Все пак Ласиен признава, че има навици, които са универсални и не трябва да бъдат пренебрегвани. От неподготвянето на кожата до недостатъчното почистване на четките за грим, има някои неща, които да имате предвид, когато навършите или задминете 30 години.

Грешките в гримирането след 30 години

1. Неглижирате грижата за кожата

Важно е да се отбележи, че една рутинна грижа може да е подходяща за ваша приятелка, но да не ви подхожда на вас. Все пак има няколко фундаментални стъпки, които са универсални за всеки. Едно от най-важните неща е адекватната грижа за кожата, която изгражда пътя към безупречното нанасяне на грим.

млечна грижа

Снимка: iStock

С напредването на възрастта това може да изглежда малко по-различно от рутината, която сте използвали в тийнейджърските или университетските си години. Например има някои жизненоважни навици и съставки за грижа за кожата, на които да дадете приоритет в 30-те си години – от поставяне на нов акцент върху хидратацията и пробиотиците до използването на серуми с витамин С, ретинол и серамиди. Разбира се, спецификата на вашата рутина ще зависи от уникалните нужди на вашата кожа, но Ласиен е категорична, че красивият грим започва с добра подготовка на кожата.

2. Нанасяте козметика без добра основа

В началото на 20-те години може да ви е изглеждало лесно да преминете направо към гримирането, като започнете с фон дьо тена или коректора. Това обаче може да не доведе до най-добри резултати, особено след като достигнете променящата се кожа на 30-те години. Ето защо Ласиен препоръчва да направите малко допълнителна подготовка, преди да нанесете грима. Това помага да се създаде най-добрата основа за гладък и дълготраен външен вид.

околоочен крем,

Снимка: iStock

Основното правило на знаменитата гримьорка е да започвате с чисто лице, след това да нанесете околоочен крем, овлажнител, слънцезащитен крем, маска за устни и след това перфектния грунд за вашия тип кожа, преди да преминете към продуктите за подобряване на тена. Може да звучи като твърде много неща, но всяка стъпка се фокусира върху различен кожен проблем и играе различна роля във вашата обновена, подходяща за 30-те години рутина. Това ще промени на 100% начина, по който вашите продукти остават по кожата, как изглеждат и колко дълго ще издържат. С други думи, отделянето на време за подготовка на кожата ви насърчава по-естествен, добре смесен завършек с дълготрайност, за да поддържате грима си през деня.

3. Твърде много матови продукти

По време на пубертета много от нас се борят с мазна кожа, която прикриваме под матиращи пудри. През 30-те ни години обаче прекомерното матиране може да подчертае така наречените недостатъци на кожата и да направи тена ви да изглежда по-стар. Също така може да направи грима ви да изглежда по-сух и по-тежък, което още повече да състари визията.

матов грим,

Снимка: iStock

И така, каква е алтернативата? Не подценявайте ефекта на блестящата сияйна кожа и свежия грим. Така визията ви изглежда по-хидратирана, по-еластична и се добавя елемент на младост. Може да приложите и хибриден подход, който балансира мат и блясък. Оставете матирането за Т-зоната, а всичко друго – като скулите, моста на носа и дъгата на Купидон – да бъде с росен ефект.

4. Не почиствате четките за грим

Грижата за вашите инструменти за красота е една от онези задачи, които изглежда винаги попадат в дъното на списъка за почистване, но е време да преосмислите подхода си. Не забравяйте да почиствате четките си за грим със сапун и вода, защото в тях се събират бактерии и микроби. Непочистването им може да раздразни кожата, да причини акне и поява на черни точки.

грим, сенки,

Снимка: Pixabay

Мръсните четки също така могат да повлияят на гладкото нанасяне на вашите продукти за грим. Може да се сдобиете с по-малко цвят или неравномерни зони, причинени от бучки в сърцевината на четката. Почистването също така ще запази целостта на инструментите за грим за по-дълго време.

Когато почиствате четките си, изберете сапун без аромат, за да сведете до минимум всякаква възможност за раздразнение на кожата. Внимателно измийте косъмчетата – внимавайте да не намокрите накрайника – в хладка вода и поставете четките върху чиста, равна повърхност, покрита с хавлиена кърпа, за една нощ, за да изсъхнат.

5. Не почиствате грима си

Рутината, съобразена с нуждите на 30-годишната ви кожа, завършва с решаваща стъпка в грижата за кожата, която ще ви помогне да запазите лицето си свежо и гладко за следващото гримиране. Разбира се, говорим за цялостно почистване след дългия ден.

мокра кърпа,

Снимка: iStock

Кърпичките за грим обаче може да не свършат цялата работа сами. Всъщност те дори могат да влошат тена ви, защото са склонни да оставят следи, могат да запушат порите и да съдържат силни химикали, които да раздразнят кожата. Ако все пак искате да ги използвате, може да се наложи двойно почистване или второ минаване с продукти с по-дълбоко действие. Ласиен препоръчва да си спестите тези усилия и да използвате почистващ продукт, който е нежен. Мицеларната вода тук ще ви свърши чудесна работа.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари