IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездата от „Мигни два пъти“ Наоми Аки разказва как е отслабнала за ролята на Уитни Хюстън

24 август 2024 16 30

Това ме постави в лошо психическо състояние, казва актрисата

Снимка: БГНЕС

Не за първи път актьор или актриса отслабват или напълняват за да влязат в определена роля. Робърт де Ниро наддава около 25 килограма за ролята в „Разяреният бик“ на Мартин Скорсезе. Рене Зелуегър също трябва да натрупа кила за образа на Бриджит Джоунс. Чарлийз Терон също качва маса за „Чудовище“, а Крисчън Бейл сваля тегло в „Машинистът“, както и Матю Макконъхи се лишава от килограми за „Професия стриптийзьор“.

Наоми Аки също влиза в клуба на актьорите, които променят фигурата си в името на изкуството. Тя разказва как е отслабнала с 30 кг за ролята си на покойната Уитни Хюстън в биографичния филм „Уитни Хюстън“ (2022 г.): Искам да танцувам с някого“.

Пред The Hollywood Reporter звездата признава, че това я „е поставило в лошо психическо състояние“. Актрисата казва, че е броила калориите и е тренирала, защото по-малкият размер „отваря врати“

Аки, която участва в предстоящия трилър Blink Twice („Мигни два пъти“), казва, че е „тъжна за себе си, защото трябваше да се забавлявам“ след филма
Наоми Аки си спомня за драматичния начин, по който трансформира тялото си за биографичния филм за Уитни Хюстън през 2022 г. и на трайното въздействие, което това е оказало върху самооценката ѝ.

31-годишната Аки споделя пред The Hollywood Reporter, че е отслабнала с 30 кг, за да изиграе покойната R&B/поп икона, която умира през 2012 г. на 48-годишна възраст от случайно удавяне във ваната на хотела си.

„Работех усилено, а не умно, и това ме постави в лошо психическо състояние“, каза Аки и сподели, че след отслабването „бях с размера, който винаги съм искала да бъда“.

„Бях малка и исках да остана такава. Мислех си, че това, че съм с американски размер 4, ще ми отвори врати. И това е е-Е, но наистина отваря врати“, казва британската актриса. Тя разказва, че е продължила да ходи на фитнес, за да поддържа по-дребната си фигура, и е била отдадена на броенето на калориите, но споделя, че един разговор с приятеля ѝ е променил мнението ѝ.

„Попитах го дали има някакви проблеми с тялото и той каза, че не“, обясни тя. „Аз му казах: „Ти не си изчислявал калориите като мен?“.

Аки признава: „Това вероятно е прекалено много, за да го споделя, но може би ще бъде полезно за някого. С Уитни стигнахме до момента, в който можеше да назовеш която и да е храна и аз можех да ти кажа какъв е калорийният ѝ прием.“

„Сега поглеждам назад и ми е толкова тъжно за себе си, защото трябваше да се наслаждавам“, каза тя. „Работя усилено, за да мога да си плащам наема и сметките, а ако имаш късмет, ти остава малко, за да пътуваш – и да ядеш каквото си искаш. Така че аз трябваше да ям, кучко!“

Преживяването по време на снимките на трилъра „Мигни два пъти“ обаче е било много по-различно по отношение на въздействието му върху образа на тялото ѝ, споделя тя пред изданието.

Преди снимките жените от актьорския състав и режисьорката Зоуи Кравиц обсъдиха различните си притеснения относно сцените си, които до голяма степен изискваха да носят бикини, докато посещават частния остров на милиардер (Чанинг Тейтъм), който има зловещи мотиви.

„Просто си помислих: „Добре, дами, ще тичаме по бикини, а аз имам големи задни части, така че как тези момичета ще бъдат в безопасност и сигурни?“, спомня си Аки. „А Зоуи просто каза: „Имам ви, никога няма да ви поставя в положение, в което да не се чувствате комфортно, и искам да се чувствате секси и уверени“.

Кравиц заяви пред изданието: „Ако не мога да осигуря безопасно пространство, докато правя този филм, тогава за какво изобщо проповядвам? Исках тази продукция да бъде място, където да изработя точно тези чувства и емоции с помощта на тези жени.“

„И като актьор разбирам уязвимостта на това да се изложиш пред камерата по този начин“, продължава тя, „така че мога да им кажа това, което бих искала да чуя. Неща като: „Този ъгъл не изглежда толкова добре, обърни се така вместо това“. “

Във филма „Мигни два пъти“ Зоуи Кравиц режисира Чанинг Тейтъм като именно там започват и техните партньорски отношения в личен план. Филмът излиза на 23 август в кината.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари