IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп с арт изложба на живота си

12 септември 2024 14 50

Актьорът ще покаже чрез картини различните етапи от пътуването си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джони Деп бавно и славно се завръща към старото си Аз, като си проправя път в Холивуд и други аспекти от развлекателния бизнес след дългото и уморително публично дело срещу Амбър Хърд. 

На 4 октомври се очаква актьорът да открие своя изложба в Ню Йорк, наречена A Bunch of Stuff („Купчина неща“), която ще предложи на зрителите интимен поглед върху артистичните творби на Деп за първи път. Тя ще включва лични артефакти на Джони и предмети от неговите домове и художествени ателиета. Според официалното съобщение, изложбата ще демонстрира отличителната личност и чувството за хумор на актьора.

61-годишният Деп каза в изявление, че „през магията и лудостта на живота, изкуството беше моето светилище. Тези произведения, родени от различни етапи на моето пътуване, са отпечатък на един изживян живот“. Той допълни, че създаването на изкуство винаги е успокояващ процес, който за него е бил необходимост.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Арт изложбата ще включва изкуство, датиращо от началото на 20-те години на номинирания за „Оскар“, плюс кинематографична музика и звуков пейзаж, завладяващи анимации и галерийни пространства. A Bunch of Stuff е организирана от BAUART – създател на изложби и преживявания – в сътрудничество с Pantheon Art и неговите партньори TAIT.

„Джони Деп е прославен в цял свят като актьор, режисьор и музикант. Това, което е по-малко известно, е че изкуството играе дълбока лична и много важна роля в живота му още от детството“, казва съоснователят на BAUART Гай Веси в официално изявление.

Веси продължава „Вярваме, че A Bunch of Stuff ще остави публиката вдъхновена да твори и да осъзнае, както Деп илюстрира, че изкуството може да бъде нещо повече от боя върху платно. Че може да бъде лечебно, трансформиращо и овластяващо за всички възрасти, независимо от вашето минало или опит“.

През юли Деп разкри четири нови картини, вдъхновени от връзката му с Ванеса Паради. Той създаде произведението „Императрицата“, което описа като „корона, преживяла бури. Това показва определена смелост и сила на ангажираност... Короната е преживяла много, но все още блести“.

Чрез това произведение на изкуството звездата от „Карибски пирати“ обрисува Ванеса, седнала в стоическа поза. Той добавя „Знам коя е тя отвътре. Тя е великолепна. Тя е прагматична. Тя е практична“.

Другите три картини носят имената „Любовниците“, „Императорът“ и „Силата“. Актьорът разкрива, че „Силата“ е вдъхновена от друго мащабно произведение на изкуството, което създава, докато очаква първото си дете от Ванеса. Той обяснява, че майчинските инстинкти, които е видял в тогавашната си партньорка, са го накарали да изследва идеите за вътрешната сила, заявявайки, че всичко му е станало много по-ясно, когато е станал родител за първи път.

Джони Деп намери отново любовта в лицето на 28-годишен модел

Джери Брукхаймър е готов да върне Джони Деп в „Карибски пирати“

За третата си картина Джони описва „Любовниците“ като началото на история, отразяваща баланса между мъжкото и женското, съзнателното и подсъзнателното. Актьорът казва, че мъжката фигура, която държи розата, предпазва от опасност и защитава женската. Творбата изобразява равновесие отвъд чисто романтичната любов.

Междувременно произведението „Императорът“ е силно и е вдъхновено от творба, която Деп създава, докато снима „Жана Дю Бари“ във Версай. Казва, че то представлява нежна сила. „Със сигурност не бих посмял да поставя собственото си лице като император. Никога. Направих картината донякъде безлична, защото, ако поставите императора до императрицата, на кого да вярвате?... Разбира се, на императрицата“, казва още актьорът.

Джони обяснява, че четирите картини, които могат да бъдат разглеждани както отделно, така и като комплект, представляват прочит на неговия живот, но също така и показват част от героите, които е показвал на екран по време на кариерата си.

Новата изложба на Деп A Bunch of Stuff ще бъде представена на 4 октомври в Ню Йорк. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари