IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Макавой отказал „тонове пари“ за роля в „Хари Потър“

18 септември 2024 18 00

Актьорът получил предложението, преди да стане известен

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джеймс Макавой е отказал възможността да бъде „затрупан с пари“ и да се изкачи на върха на славата в началото на века, когато му е предложена роля в поредицата за Хари Потър.

45-годишният актьор призна за това по време на епизод от подкаста Happy Sad Confused, където промотираше филма си „Мълчанието е злото“, който вече може да бъде гледан в кината. Тогава той сподели, че е бил много близо до участие в „Хари Потър и философският камък“, когато трябваше да отговаря на въпрос каква роля би избрал – учител в Хогуортс или герой в „Междузвездни войни“.

„Вече мога да кажа това. Още в първия филм, Том Ридъл е там, но е за много кратко. Появява се в сцена от миналото или нещо такова. Помня го много добре, въпреки че беше в началото на кариерата ми. Явих се на прослушване и ме сложиха на изчакване. Аз и още 10 актьори трябваше да изчакаме крайното решение“, спомня си Макавой.

Въпреки че не разяснява точно за коя роля се е борил, той описа офертата като „много странно нещо“ и допълни, че е била придружена от крупна сума, която за тогавашния му живот на млад и прохождащ актьор е изглеждала като цяло състояние. „Виждах го като тонове пари, въпреки че беше нещо от сорта на 40 000 паунда. Но по това време бях работил много малко“, казва още актьорът.

Причината да не приема ролята била клауза, в която се казвало, че Макавой няма да има възможност да върши друга актьорска работа в продължение на седем месеца. Затова и агентът му го посъветвал да продължи напред и да търси други начини за реализация в Холивуд.

„Каза ми, че ще намерим нещо друго. Е, получих роля в една пиеса, в която ме освиркваха, защото играех хомофоб. Платиха ми 275 паунда на седмица. Но това беше част от изграждането ми като актьор и всъщност имах възможността да се докосна до самото изкуство. Учех се и работех по едно и също време“, казва Джеймс.

Когато беше попитан дали ще се опита да получи роля в предстоящия сериал за Хари Потър, който HBO разработва, Макавой не прояви интерес към работа в Хогуортс.

Джеймс Макавой с новата си съпруга на Хелоуин: Надявам се да сте щастливи като нас!

Джеймс Макавой: С „То“ започнах да се страхувам от клоуни

Актьорът обясни, че би искал да прави проекти, които му харесват и попадат в жанрове като научна фантастика. Също така би обмислил варианта за комедия, но засега иска да се фокусира върху по-сериозните теми.

„Мълчанието е злото“ вече може да бъде гледан в кината. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари