IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марго Роби: Не искам да играя златотърсачка

8 януари 2020 17 50

Актрисата сяда срещу Чарлийз Терон за интервю

Снимка: БГНЕС

Марго Роби израства в Австралия, където родителите ѝ до последно не смятат, че актьорството е сериозна работа. Дори когато тя получава роля в сериала „Neighbours“, майка ѝ баща ѝ смятали, че е по-добре Роби да отиде в колеж. Хубаво е, че актрисата не следва съвета им и вместо това решава да работи в киното.

„Имах две опции пред себе си: Първата – да остана да работя в сериала, както повечето от колегите ми, които бяха там от 30 години и щях да се чувствам много добре, щях да имам хубав живот. Но знаех, че не искам това. Втората опция беше да замина за Америка“, казва Роби пред колежката си Чарлийз Терон за V magazine.

Именно към страната на неограничените възможности я тласкат мечтите и Марго започва да спестява, за да може по-скоро да замине за Лос Анджелис. Три години тя работи неуморно и учи различни американски диалекти, защото е имала силен австралийски акцент. Първата ѝ роля е в телевизионния сериал Pan Am, но Роби придобива известност много след това.

През 2013 година тя застава до Леонардо ди Каприо във филма „Вълкът от Уолстрийт“, където влиза в ролята на Наоми – съпругата на Джордан Белфорт (Ди Каприо). Именно тогава тя привлича погледа на различни режисьори и продуценти, а офертите започват да валят.

За съжаление на Роби, тя е искана само за подобни роли на тази от „Вълкът от Уолстрийт“. „Осъзнах, че трябва да направя нещо различно, за да покажа на хората, че няма да играя повече ролята на златотърсачката“, казва актрисата пред Терон.

Още от началото на кариерата си, Марго се е интересувала от всичко, което се случва в киното. „Първия ми път, когато бях на снимачна площадка, исках да знам какво прави всеки от екипа. Постоянно питах оператора каква леща използва и защо“. Накрая Роби се сдобива с книга, в която е описано абсолютно всичко, което иска да знае.

В момента актрисата се занимава и с продуцентство. През 2014 година тя основава компанията LuckyChap и започва своето приключение и зад камера. Първият ѝ голям проект е филмът I,Tonya, в който Роби влиза и в главната роля. 

Приходите стигат 53 млн. долара, а лентата е номинирана за три награди „Оскар“, включително и за Роби като най-добра актриса. Интересното е, че Марго никога преди това не е чувала за фигуристката Тоня Хардинг. „Мислех, че героинята е измислена“, казва актрисата.

Според нея, именно невежеството ѝ относно историята на Хардинг ѝ е помогнало да направи ролята толкова добре. Роби е заложила изцяло на сценария и се е опитала чрез него да разбере живота и трудностите, през които преминава фигуристката. „Четях и се чудех защо светът е толкова строг към нея. Наистина не го разбирах. Но се радвам, че не съм знаела историята ѝ. Така много по-лесно успях да я опозная“, признава Марго.

Чарлийз Терон, Марго Роби и Никол Кидман на корицата на W Magazine

От 10 януари може да видите Марго Роби до Чарлийз Терон и Никол Кидман във филма „Бомба със закъснител“. Терон е и един от продуцентите на филма и именно тя се свързва с Роби за ролята на Кейла Поспишил. Може би за нас е очевиден талантът на Роби, но тя все още се чуди защо хората залагат на нея в големи филми като този.

Именно този въпрос задава и тя към Чарлийз. „Шегуваш ли се? Изобщо не съм се замисляла. Трябваше ни актьор, който може да пресъздаде всички тези емоции и то качествено“, отговаря веднага Терон.

Марго Роби: Бракът не е социален договор

Освен в „Бомба със закъснител“, Роби се събра отново с Леонардо ди Каприо във филма „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино. Лентата успя да спечели „Златен глобус“ за най-добър филм в категория комедия или мюзикъл. 

Сега Марго ще се бори срещу себе си за наградите БАФТА, тъй като е номинирана за най-добра поддържаща роля в „Имало едно време в Холивуд“ и „Бомба със закъснител“. Дали ще се победи? Предстои да разберем.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари