IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 12 неща, които винаги забравяме преди почивка

1 май 2024 18 00

Идват великденските празници, а с тях и времето за отпуск

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато мечтаем за ваканция, си представяме света от възможности, който ни очаква, след като пристигнем на желаната дестинация, а не мислим за цялата подготовка, която е необходима преди тръгване. Планирането къде да отидем, резервирането на хотели и създаването на определен маршрут изискват много усилия, но най-предизвикателната част от подготовката е събирането на куфара. Независимо колко планове сме направили в главата си, неизбежно е вечерта преди пътуване стаята да изглежда сякаш торнадо е минало през нея, докато се опитваме да съберем дрехите, достойни за ваканция, въпреки че накрая слагаме едни и същи класически парчета, които така или иначе носим всеки ден. И докато сме в агонията на този стресиращ процес, винаги забравяме да сложим нещо важно в куфара. 

Без значение колко сте организирани, нещо винаги може да се изплъзне от ума ни и да остане забравено у дома. За да помогнем за отстраняването на тази забрава, ние съставихме списък с често забравяни артикули, за да гарантираме, че следващата ви ваканция не се върти около паническо тичане по магазините, за да купите обувки, тоалетни принадлежности или преса за коса.

Топ 12 неща, които винаги забравяме преди почивка

1. Тоалетни принадлежности

Не мога да преброя колко пъти съм се регистрирала в хотела си след дълъг ден на пътуване, отваряла съм куфара, за да взема почистващия препарат за лице, за да отмия микробите от пътя, и съм била ударена от осъзнаването, че моите тоалетни принадлежности все още са удобно разположени в чекмеджета в банята у дома.

козметика, пътуване,

Снимка: iStock

Тоалетните принадлежности са особено болезнени за забравяне, защото ако сте като мен, имате това, което някои биха могли да нарекат прекомерна грижа за кожата, и тичането до най-близката дрогерия, за да закупите всичките си артикули, просто не е сложено в бюджета за ваканцията. За да не се налага да харчите излишни пари или да разчитате на хотелските принадлежности, винаги проверявайте отново куфара си, за да се уверите, че чантата с гримове и козметика е прибрана.

2. Дезинфектант

Пандемията от коронавирус ни научи да мием по-често ръцете си, независимо къде се намираме. Благодарение на мокрите кърпички и малките дезинфектанти за ръце, борбата с микробите става все по-лесна. Но никога не е приятно да се запасите с тези принадлежности преди пътуване, само за да ги забравите у дома.

дезинфектант pixabay

Снимка: Pixabay

Ако ваканцията ви е съсредоточена около много разглеждане на забележителности, най-вероятно ще се движите на зигзаг из града, ще се появявате на туристически спирки и ще спирате за обяд или закуски в движение между всичко, което искате да видите. Може да нямате достъп до баня, за да измиете ръцете си преди хранене, а дезинфектантът за ръце върши работата. Освен това докосването на очите или устата ви с мръсни ръце може да ви разболее, което е последното нещо, от което се нуждаете, когато се наслаждавате на отпуска.

3. Зарядни

В нашия цифрово свързан свят е почти невъзможно да пътувате с неработещ телефон, но зарядните устройства и аксесоарите за зареждане все още са толкова лесни за забравяне. Нещата стават още по-трудни, когато имате електрическа четка за зъби, бездимно устройство за цигари и безжични слушалки, които изискват различни зарядни устройства. Винаги се уверявайте, че кабелите са с вас, както и се запасете с преносими батерии и стенни адаптери, ако посещавате страна, където контактите са различни от вашите.

4. Слънчеви очила

слънчеви очила

Снимка: Getty Images

Някак си, колкото и пъти да се самонаказвам, че отново съм забравила слънчевите очила, пак не се сещам да ги нося. Това доведе до много покупки в последния момент на евтини пластмасови дизайни, които ми вършат работа, докато пътувам, и след това никога повече не виждат бял свят. Дори и да не отивате на тропическа плажна дестинация, слънчевите очила все още са задължителни за светлите дни и като шикозен аксесоар към вашето облекло.

5. Здравни артикули

Когато сте стресирани от успешното качване на самолета, малко вероятно е да мислите за допълнителните продукти, които използвате в ежедневието си, за да се чувствате страхотно. Въпреки това съм твърдо убедена, че пътуването не означава, че трябва да правите компромис със здравето и уелнес рутината си. Ако приемате някакви лекарства или добавки всеки ден, вземете симпатична кутия за хапчета за пътуване, за да вземете необходимото количество. Лично аз имам огромен проблем с изпотяването, така че винаги се грижа да сложа моя рол-он в чантата си, за да го измъкна, когато имам нужда от момент на освежаване. Друг свързан със здравето елемент, който никога не знаете кога може да ви потрябва, са лепенките, особено тези за мехури. Дори и най-добрите обувки за ходене могат да имат лош ден, така че те ще ви помогнат до края на пътуването ви.

6. Фотоапарат

жена, фотоапарат

Снимка: Pixabay

Знам, че повечето от нас буквално се разхождат с камера, прикрепена към бедрото ни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата чрез нашите телефони, но понякога, особено когато изследвате ново място, ви се иска да извадите камера, която извежда вашите снимки на следващото ниво. Носете цифров фотоапарат или камера за еднократна употреба на почивката си, за да заснемете всичко, което е различно. И ако нещо се случи с телефона ви, няма да пропуснете ценни моменти.

7. Пари в брой

Сега, когато плащането е толкова лесно, колкото докосване или плъзгане, вече никога нямам пари в брой, но си поставям за цел да взема малко всеки път, когато отида на почивка. Би трябвало да можете да използвате картата си без никакви проблеми, когато пътувате до повечето места, но винаги е добра идея да имате пари в брой. Никога не знаете кога ще попаднете на място, което няма ПОС терминал или ще се натъкне на препятствия с вашата банка, когато използвате картата си в друг град.

8. Шал или одеяло

шал за

Снимка: iStock

Ако пътувате със самолет на далечно разстояние, е възможно да прекарате часове на едно място, което да ви накара да почувствате хлад. Дори с панталони и суитшърт може да усетите замръзване, така че е добре да имате нещо, с което да се завиете. Носете малко одеяло или обемен шал, за да се стоплите по време на полета.

9. Чадър

Когато си представяме пролетно или лятно пътешествие, никога не искаме да мислим, че ще вали, но винаги е по-добре да имаме план, в случай че се случи. Не искате да сте затворени в хотелската си стая, за да избегнете дъжда или да се намокрите, опитвайки се да си купите чадър от най-близкия магазин. Това не е точно идеалният аксесоар за пътуване, но все още можете да изследвате града, без да се намокрите.

10. Тапи за уши или слушалки

слушам музика,

Снимка: iStock

Тапите за уши или слушалките са от ключово значение за забавлението в самолета и са задължителни при пътуване. Независимо дали искате да слушате аудиокнига, докато се излежавате край басейна, или да се отделите от шумотевицата, докато спите в самолета или автобуса, тези аксесоари ви позволяват да внесете желаното спокойствие по време на пътуването си. Те също са фантастични, за да отделите момент за себе си на групово пътуване, когато имате нужда.

11. Дневник

Обичам да водя хроники на моите пътешествия в дневник и е толкова забавно да се върна и да прочета записите, преживявайки отново цялото пътуване в детайли. Това обаче е един от онези предмети, които винаги искате да носите, но често забравяте във вихъра, когато се приготвяте за почивка. Когато наистина си спомня да нося дневник за пътуване, откривам, че това ме прави много по-присъстваща по време на пътуването и си спомням много повече дребни подробности, отколкото когато не водя дневник.

12. Книги 

книга, Kindle

Снимка: iStock

Ваканциите са идеалното време да наваксате със списъка с книги, но има причина толкова много летища да имат книжарници. Материалите за четене са едно от най-първите неща, които хората забравят да сложат в куфара. Не забравяйте книгата, за която все не ви остава време да прочетете вкъщи, отбийте се в местната книжарница за нещо ново, или пък използвайте онлайн четци и библиотеки, за да се запасите за цялото пътуване.

За още новини от света на лайфстайла и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари