IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, от които да се отървете преди есента

16 август 2024 10 30

Как да започнете новия сезон начисто

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар лятото в момента да е в разгара си, то ще свърши, преди да се усетим. Само седмици ни делят от завръщането към училище, работа и отговорности. Искате ли да започнете всичко по правилния начин? Добра идея е да помислите за разчистване на някои ненужни неща от дома си. Това е идеалното занимание за дъждовните дни през лятото, когато не можем да се насладим на активности край басейна или на плажа.

Разчистването на бъркотията у дома също така ще ви даде по-добра представа какво трябва да закупите преди предстоящия есенен сезон. Хубавото е, че тази дейност не е толкова изморителна, но в същото време накрая ще излезете от нея с нови сили, доволни от себе си и с подреден дом.

7 неща, от които да се отървете преди есента

Училищни пособия от миналата година

училищни пособия

Снимка: iStock

Училищните пособия не траят вечно. Писалките и боичките изсъхват. Линийките се чупят. Направете ревизия на бюрото на детето си, за да видите какво може да използвате отново тази година и какво трябва да изхвърлите. Може да включите и малчуганите у дома в тази дейност, за да ги занимавате и да им покажете колко по-хубаво може да изглежда мястото им за учене, когато е подредено.

Омаляло детско облекло

детски дрехи,

Снимка: iStock

Децата растат с всяка секунда. Така че, ако сте родител, лятото е страхотно време да прегледате гардеробите на вашите наследници и да видите в какво вече не могат да се поберат. Може ли да предадете старите и омалели дрехи на брат или сестра, които да ги използват? А защо да не ги предоставите на приятелите? Дрехите в добро състояние могат да бъдат дарени на вашия местен магазин за втора употреба. След това преценете от какво се нуждае детето ви за новия сезон в училище и отидете на шопинг.

Работни дрехи

гардероб, зелено,

Снимка: iStock

Ако вашият работодател е избрал хибриден модел или сега работите изцяло от вкъщи, може да имате работно облекло от живота си преди пандемията. Така че, въпреки че не трябва да изхвърляте всичко, вероятно вече нямате нужда от десет различни вълнени поли или костюми. Тези неща могат да заемат много място в гардероба, което бихте могли да използвате за по-ежедневни дрехи. Изхвърлете неща, които са на петна, скъсани или вече не могат да се носят, или дарете дрехите, които са в добро състояние.

Картонени кутии

lunch box,

Снимка: Pixabay

Повечето от нас поръчват онлайн храната си доста често. Ако сте съхранявали тези кутии от доставката за по-нататъшна употреба, до която така и не стигате, време е да се отървете от тях. Избягвайте излишните натрупвания от картонени кутии от онлайн пазаруването ви миналото лято, които може да заемат основно място за съхранение. Картонените кутии също могат да привлекат буболечки и вредители, така че разчистването им също е въпрос на хигиена.

Стара електроника

слушалки, телефон

Снимка: Pexels

Въпреки че винаги е добра идея да държите подръка по-стар смартфон или лаптоп, в случай че нещо се случи с настоящия ви, десетгодишен настолен компютър вероятно не е полезен и всъщност нямате нужда от този стар телефон с капаче, който заема ценно място за съхранение. Тъй като децата се връщат на училище и ваканционното пазаруване е в разгара си, ще имате нужда от допълнително място в килерите и място за съхранение в целия ви дом. Предлагаме да премахнете всички неизползвани или остарели електронни устройства. Само не забравяйте да изтриете данните и да рециклирате старите си батерии.

Гаражът

гараж, почистване

Снимка: iStock

Ако имате гараж, много добре знаете, че се използва за всичко друго, а не само за прибиране на колата. Така че отделете час или два и го разчистете преди началото на есента. Това може да включва освобождаване от неизползвано спортно оборудване, стари уреди, играчки, които децата са надраснали, и стар или счупен празничен декор, който няма да използвате през предстоящия празничен сезон.

Летни дрехи, които не сте носили

дрехи Pexels

Снимка: Pexels

Преди да смените дрехите за лятото с тези за хладно време, добра идея е да направите инвентаризация на летния си гардероб. Преди времето да се промени, можете да оцените всички тоалети за топло време, които сте носили най-много – и което е по-важно, нещата, които не сте докосвали. След като го направите, може да разберете, че не сте носили същите тези неща миналото лято. Или това може да са предмети, които вече не пасват на тялото или стила ви. Така че сега вероятно е добър момент да се разделите с това лятно облекло, което не сте докосвали от година или повече. Независимо дали продавате или дарявате тези дрехи, разтоварването на вашите екстри ще направи смяната на вашия сезонен гардероб много по-лесна.

За още повече съвети за подредба на дома последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари