Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.
Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. Най-голямото му предизвикателство досега е било да приготви шестстепенно меню за над 250 души.
В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.
Тартар от риба тон (1 порция)
Време за приготвяне – 5 минути
Необходими продукти
100 г жълтопереста риба тон
10 г див лук
20 г манго
5 г черен и бял сусам
30 г авокадо
10 г кориандър
10 г лайм
5 г олио от печен сусам
Начин на приготвяне
Нарязаният на кубчета жълтоперест тон се овкусява със сусамовото олио, кората и сока от лайм. Добавя се дивият лук, мангото и сусамът. Сервира се в ринг с мус от авокадо, кориандър, лайм и сол на вкус. Декорира се с лилави репички и препечен хляб.
Коментари