Необходими продукти за 4 порции:
1 голяма тиквичка около 700 г (след издълбаването 550 г)
1 глава лук(50 г)
1 домат(120 г)
600 г свинско месо за готвене(смляно)
2 с. л. зехтин екстра върджин
120 г кашкавал
сол, червен и черен пипер
копър, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичката на шайби и издълбаваме вътрешната част.
В тиган загряваме зехтина и запържваме лука и мляното месо до готовност. Добавяме настъргания домат и оставяме да се задуши още 3-4 минути. Подправяме със солта и червения и черен пипер. След като свалим от огъня, добавяме и нарязания копър и магданоз.
Подреждаме шайбите тиквички в тавичка и ги пълним със сместа. Наливаме 1 ч. ч. вода на дъното на тавичката, завиваме с алуминиево фолио и печем 30 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
Изваждаме тавичката, махаме фолиото и слагаме върху всяка тиквичка от настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за още 10 минути. Бързо, лесно и много вкусно, цялото приготовление отнема не повече от 1 час.
Източник: Wellcometomykitchen
Коментари