Необходими продукти:
1 ч. ч. = 240 мл
1 пакет чаени бисквити
1 пакетче масло(125 г)
3 ябълки, изчистени и нарязани на кубчета
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Застиламе правоъгълна тава с размери 35/25 см с хартия за печене и покриваме дъното с начупените на едри парчета бисквити. Поливаме равномерно с разтопеното масло.
Отгоре нареждаме нарязаните ябълки и поръсваме с канелата.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване, добавяме на части брашното смесено с бакпулвера и бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме тестото върху ябълките, като гледаме да ги покрием равномерно. Слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-35 минути.
Оставяме готовия сладкиш да се охлади добре, нарязваме го на квадрати и поръсваме с пудра захар.
Източник: Wellcometomykitchen