200 гр млечен шоколад
3 яйца
150 гр захар
125 гр нарязани бадеми
150 гр брашно
150 гр масло
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. Запечете бадемите до златисто.
Начупете шоколада в купа и го стопете на водна баня.
В голям съд разбийте маслото с дървена лъжица докато стане като крем. После прибавете захарта и отново разбъркайте.
Прибавете и брашното, яйцата (едно по едно) и накрая стопения шоколад и бадемите.
Изсипете сместа в предварително намазана тавичка. Според оригиналната рецепта трябва да използвате четириъгълна, но няма да ви ограничаваме.
Пече се 20 минути, като в крайна сметка тестото трябва да остане меко.
Оставете да изстине десет минути преди да махнете от формата.
Коментари