IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни попадна между чука и наковалнята - любов или политика

27 юни 2024 14 40

Съпругата му Амал може да обтегне отношенията му с Белия дом и Холивуд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джордж Клуни попадна между чука и наковалнята, тъй като съпругата му - адвокатката по правата на човека Амал, пропусна неговото набиране на средства за Джо Байдън от 28 милиона долара след призива й да арестува израелския лидер Нетаняху.

Според различни източници, 63-годишният Клуни се опасява, че 46-годишната Амал може да попадне в американските санкции на МНС. Амал изигра ключова роля в искането на съда за заповеди за арест на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху.

Любовта и твърдата подкрепа на Джордж Клуни за съпругата му обаче може не само да обтегне отношенията му с Белия дом, но и приятелствата му с най-близките му холивудски приятели, казват разлчини източници.

Джордж, който е женен за майката на своите седемгодишни близнаци от близо десетилетие, внезапно се оказа в центъра на спор относно решението на Международния наказателен съд да преследва израелски лидери, включително Нетаняху.

Международната адвокатка по правата на човека е изиграла важна роля в призоваването за ареста на Нетаняху, израелския министър на отбраната Йоав Галант и трима лидери на Хамас за поредицата от „военни престъпления“, извършени в продължаващия конфликт.

Амал; Снимка

Снимка: Getty Images

В същото време Клуни и колежката му Джулия Робъртс плътно подкрепят президента Джо Байдън и наскоро организираха кампания за набиране на средства в Лос Анджелис, на която Амал забележимо отсъстваше

Но докато г-жа Клуни е за предприемане на действия, то администрацията на Байдън продължава да подкрепя Израел във войната срещу палестинската терористична група Хамас, която вече доведе до повече от 37 000 смъртни случая в Газа след нападението на групата срещу Израел на 7 октомври.

По-рано този месец Камарата на представителите, водена от републиканците, с голямо мнозинство гласува да санкционира съда, ако изпълни обещанието си да преследва Нетаняху, а сега холивудският актьор се опасява, че това може да доведе до това, че неговата британско-ливанска съпруга ще бъде пометена от санкциите и впоследствие ще й бъде отказан достъп до Съединените щати.

Клуни; Гетти

Джордж пред Белия дом; Снимка: Getty Images

Наскоро Клуни взе ситуацията в свои ръце и се обади в Белия дом от името на Амал, като, според съобщенията, е разговарял със съветника на президента Стив Рикети, за да изрази загриженост, че тя може да бъде наказана съгласно законопроекта за санкциите.

Източник казва пред вестник DailyMail следното: „Джордж трябваше да бъде домакин на скорошното набиране на средства на Байдън заедно с дългогодишните си приятели Джулия Робъртс, Джими Кимел и Барак Обама. Това беше изпълнена със звезди гала, проведена за набиране на средства за кампанията за преизбирането на Байдън. И докато Амал обикновено присъства на подобни събития, скорошната й роля в решенията на Международния наказателен съд я поставя в неудобна ситуация."

„Джордж винаги е бил човек, който спазва ангажиментите си“, добави вътрешният човек. „И така, той изпълни своята част и присъства на събитието, като го направи сам.“

Родената в Ливан Амал беше един от шестимата правни експерти, които написаха становище, в което се посочва, че прокурорът на Международния съд Карим Хан има „разумни основания да вярва“, че израелските лидери са извършили военни престъпления, в доклад от 20 май.

Амал подписа оферта от главния прокурор на Международния наказателен съд миналия месец за ареста на министъра на отбраната на Израел Йоав Галант  и премиера Бенямин Нетаняху заедно с лидера на Хамас.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари