IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По стъпките на баща си: 11-годишният принц Джордж предприе първия си полет

17 септември 2024 10 30

Той прекара час с инструктор на летището White Waltham

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Джордж, най-големият син на Кейт Мидълтън и принц Уилям, предприе първия си полет като пилот. В последния ден от училищната ваканция той прекара един час с инструктор на летището White Waltham.

Изключение е направено за 11-годишния принц, тъй като обикновено пилотирането е достъпно едва от 16-годишна възраст. Родителите наблюдавали полета на сина си. „Джордж е само на 11 години, но сега е подходящият момент да започнете. Кралското семейство има горда традиция да лети със самолет и изглежда, че Джордж е следващият на опашката. Родителите му гледаха как Джордж лети от безопасна платформа, но той летеше с инструктор и го хареса“, каза вътрешен човек.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? ?????? (@windsxrs)

Любовта на Джордж към авиацията е в кръвта му: прадядо му и баща му също са се обучавали да летят. През 2009 г. принц Уилям започва да се обучава като пилот за търсене и спасяване, а по-малкият му брат, принц Хари, завършва същия курс няколко години по-късно.

На 12 септември 42-годишният принц на Уелс се върна в базата на Кралските военновъздушни сили, където през 2008 г. получи крилата си, а тогавашната му приятелка Кейт Мидълтън го наблюдаваше.

Уилям представляваше баща си на парада на суверена в колежа на RAF Крануел в Линкълншър. Изявата последва неотдавнашното пътуване на принца до Уелс на 10 септември и дойде малко след като 42-годишната Кейт разкри в лично видеосъобщение, че е приключила лечението си с химиотерапия.

В посланието си принцесата на Уелс заяви, че „пътят ѝ към излекуване и пълно възстановяване е дълъг и трябва да продължа да приемам всеки ден, какъвто дойде“.

Уилям, който през последните девет месеца намали публичните си ангажименти заради диагнозата на Кейт, се чувства по-уверен при възобновяването на задълженията си и има планове за повече излизания тази седмица. Той се подготвя и за пътуване до Кейптаун, Южна Африка, през ноември за наградата Earthshot, на което събитие ще присъства без Кейт, предава People.

При пристигането си на 12 септември Уилям получи кралски поздрав и наблюдава прелитане над колежа. След това той инспектира предния чин на гвардията, връчи четири награди и в кратка реч, в която поздрави завършващите, се позова на собствения си опит в базата. Като нарече „голяма чест да бъда днес с вас, представлявайки баща си“, Уилям добави: „Радвам се, че виждам толкова много роднини и приятели тук – знам, че тяхната любов и подкрепа са били от решаващо значение, за да стигнете дотук.“

„Макар че не съм завършил точно на този параден терен, аз завърших летателно обучение тук, така че знам нещо за тържествата, които ще настъпят по-късно, затова обещавам, че ще ви отнема само няколко минути от времето ви!“

Четиридесет и осем кадети на RAF бяха отпразнувани за завършването на курса за прапоршчици и модулния курс за начална офицерска подготовка, като към тях се присъединиха четирима международни офицерски кадети от Йордания, Кения, Пакистан и Уганда.

По отношение на международния контингент Уилям добави: „Многонационалните отношения са ключови за международната отбрана, сигурност и мир. Взаимоотношенията, които сте създали по време на обучението, ще бъдат ключови, за да можете да постигнете успех в бъдещите си роли и да повишите сигурността на всички наши нации.“

„RAF има отличителен характер, дух и отношение, които ви позволяват да се сплотите като екип, за да осигурите въздушна и космическа мощ, независимо от предизвикателството или средата“, каза той.

Уилям, който носеше своята звезда и пояс на жартиера заедно с медалите си за юбилей и коронация и униформата на командир на крило, добави, че „живеем във време на промени и несигурност и вие, като бъдещето на Кралските военновъздушни сили, сте тези, които ще гарантират, че сме в състояние да се адаптираме и да посрещнем бъдещите заплахи“. След като похвали служителите за това, че са подготвили новите кадети за необходимия стандарт, той се обърна към присъстващите близки.

„На семействата и приятелите, събрани тук – благодаря ви за насърчението и разбирането, с които доведохте тези блестящи мъже и жени дотук, както и за съпричастността, компромиса и отдадеността, които ще бъдат необходими, за да дадат на тези офицери всички шансове за успех в кариерата им“, каза той.

След церемонията Уилям се смеси с новите офицери и техните семейства и приятели в трапезарията на колежа, като се запозна с опита им от обучението и бъдещите им стремежи.

Кадетите преминаха през интензивна 24-седмична програма за обучение, която ги снабди с важни умения и знания за бъдещето им в RAF. Там, за да подкрепи принц Уилям на събитието, беше най-голямата сестра на принцеса Даяна – лейди Сара Маккоркодейл, която живее недалеч от RAF Cranwell, съобщи Hello!

Въпреки че води предимно личен живот, Сара и другите братя и сестри на Даяна – лейди Джейн Фелоуз и граф Чарлз Спенсър, са излизали многократно, за да подкрепят принц Уилям и принц Хари през годините. Един такъв случай е церемонията през 2008 г., на която принц Уилям получи крилата си и на която Сара присъства заедно с бъдещата съпруга на Уилям – Кейт, както и с бъдещата кралица Камила и крал Чарлз.

От своя страна Чарлз, който прие женския отбор по ръгби на Нова Зеландия в Бъкингамския дворец на 11 септември, с нетърпение очаква предстоящото си пътуване с кралица Камила до Австралия и Самоа през октомври.

КоментариКоментари