IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Холанд пуска безалкохолна бира, вдъхновена от собствените му проблеми

24 октомври 2024 10 40

Актьорът е бил зависим от алкохола

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Том Холанд използва собствените си проблеми като вдъхновение за стартиране на новия си бизнес.

28-годишният актьор реши да не последва примера на своите колеги, впускайки се в създаването на алкохолни напитки, а напротив – да си осигури питие, напълно безопасно за всеки, който се бори или някога се е борил със зависимостта към чашката. Самият той имаше подобни проблеми, признавайки че е спрял алкохола през 2022 година и вече е две години трезвен.

„Когато изтрезнях, започнах да изследвам света на безалкохолните бири и разбрах, че имам място там. Първата ми година без алкохол беше трудна, но ако имах Bero, мисля, че всичко щеше да бъде много по-лесно“, казва Холанд, чиято марка – Bero – беше пусната на 15 октомври.

Звездата е откровен за момента, в който е решил да се откаже от алкохола, трудностите на самия процес и колко възнаграждаващо е било всичко накрая.

В епизод от подкаста On Purpose with Jay Shetty, Холанд заяви, че това е най-доброто му решение досега. По думите му, всичко се е случило съвсем естествено и натурално, като просто един ден е решил, че не иска да бъде повече този човек. Не харесвал начина, по който алкохолът го карал да се държи, да се чувства на следващия ден и как влияе на отношенията му с останалия свят.

„Пиех твърде много. Бях този тип човек, който без едно може, но с едно не може. От известно време знаех, че имам проблем“, каза тогава Том.

Той допълва, че по време на коледните празници през 2021 година е прекалявал с алкохола почти всеки ден. Признава, че винаги е можел да приема големи количества алкохол, смятайки че това е наследствена черта, която е приел от страната на майка си. Но решил да изпробва популярната тенденция за „Сух януари“, където не трябва да пиеш в продължение на целия месец.

Но преживяването изобщо не било лесно. „Всичко, за което мислех, беше алкохол. Исках питие. Събуждах се с тази мисъл. Постоянно гледах часовника, за да видя кога ще мине още един ден“, спомня си актьорът.

Постепенно това неистово желание за алкохол е започнало да го плаши. Тогава осъзнал, че е възможно да се изправя пред нещо много по-сериозно от обикновено препиване по празниците. Така решил да продължи сухия си режим и през февруари, за да си докаже, че всъщност няма проблем.

Описва, че първите няколко месеца били наистина тежки, но успял да издържи до рождения си ден на 1 юни. „Когато преминах шестте месеца, се почувствах страхотно. Беше много трудно, беше най-трудното нещо, което съм правил, но определено е най-доброто постижение в живота ми. Горд съм, че днес съм трезвен“, каза още актьорът.

Идеята за Bero е започнала през ноември 2023 година като истинска страст за Холанд. През последната година той и бизнес партньорът му Джон Херман работят усилено, за да създадат три напитки – Kingston Golden Pils, Edge Hill Hazy IPA и Noon Wheat.

Приключението до крайния резултат е било свързано с много опитвания, като някои участници са били малко повече от полза в сравнение с други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bold Archive (@bold.archive)

Холанд обясни, че приятелката му Зендая е била една от най-големите му помощнички в целия процес. „Зендая не обича бира, направо я мрази. Не пие бира въобще. Но на първото пробване много ѝ хареса марката. Каза, че е много вкусна“, спомня си актьорът.

Всяка от трите бири има специална връзка с живота на Холанд. Kingston Golden Pils е кръстена на родния му град – Кингстън – и е описана като „свеж вкус“. Edge Hill Hazy IPA е с тропически вкус и е вдъхновена от името на училището на актьора. Noon Wheat е кръстена на кучето му и има лек цитрусов вкус.

Личните препратки обаче не спират дотук. Самите кенчета, които са в златно и бижутерски цветове, включват емблема на пъстърва. Символът е друга препратка към родния град на Холанд.

Засега безалкохолната бира се предлага само онлайн, но през 2025 година Том се надява да успее да пробие и в британските хранителни и алкохолни магазини.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари