IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обувки за есента – какво ще замени традиционните боти

20 октомври 2024 20 30

В ранните месеци на сезона все още е твърде топло за високи обувки

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Печелейки своята втора поредна номинация за една от най-добрите тенденции в обувките за есента е пантофката. По-скоро моделите с каишка, познати още като Мери Джейн. Това са пантофки, които се отличават с една, две или три каишки, увиващи се около глезена. Въпреки че вероятно по-скоро ви приличат на обувки за училище, тазгодишните Мери Джейн са придобили по-зряла и елегантна форма, напълно лишена от юношеския вид на минали години.

Въпреки че не ви казваме да се откажете завинаги от есенните боти, ви предлагаме да ги оставите настрана поне в началото на сезона, когато времето все още не е толкова студено и позволява за малко по-отворени и ниски модели. Пантофките с каишки са това, от което имате нужда в началото на есента, защото те са практични и стилни. Характерната горна каишка закрепва крака на едно място и бързо предотвратява онези досадни мехури, обикновено свързани с класическите пантофки.

Макар да сме напълно съгласни, че ботите изглеждат елегантно, особено през есента, трудно ще ни убедите, че обувките Мери Джейн не са толкова гъвкави. За сравнение, по-ниската им подметка ще ви гарантира пропускане на чуденето точно какъв панталон да обуете. Независимо дали се носят на босо, или с модерен чорап, пантофките остават лесни за оформяне, действайки като сезонен заместител на сандалите.

Ето няколко предложения за носене на пантофки с каишка през есента

С минипола

Ако не сте чули, спортните марки лека-полека навлизат в ежедневната мода, позволявайки ни да съчетаем стил с удобство. Така се раждат и тоалетите, включващи блузи с якички, които заменят нашите обичайни потници и тениски от лятото. За да създадете по-елегантен и момичешки вид, ви съветваме да сложите минипола, която може да носите както с чорапогащник, така и на гол крак. Разбира се, визията е завършена с пантофки с каишка.

Със забавни чорапи

Кой казва, че отворените обувки не могат да се носят с чорапи? С днешните разнообразни модни тенденции, излизането от нормите и зоната на комфорт е напълно приемливо, даже се насърчава. Въпреки че пантофките с каишки сами по себе си са достойни за комплименти, добавянето на забавен чорап създава изненадващо модно разнообразие. И тъй като неочакваната комбинация вероятно ще привлече цялото внимание, може да облечете нещо напълно обикновено, като монохроматичен костюм.

С дънки и блуза

Няма по-превъзходна комбинация от дънки и блуза. Независимо от вашите стилови наклонности, този спокоен дует е идеалната отправна точка за всеки есенен ансамбъл. Като замените спортните си маратонки с чифт Мери Джейн, вашият иначе небрежен външен вид ще изглежда малко по-официален. А когато времето навън не позволява излизане само по блуза, сложете любимото си кожено яке или пък скъсен блейзър.

С цветни чорапи

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G E O R G I A (@georgia_3.0)

Говорейки за по-хладните дни, няма нищо по-затоплящо от чорапи, обути върху прозрачен чорапогащник. Когато гарнирате всичко това с чифт пантофки с каишка, имате печеливша комбинация. Това шикозно съчетание е идеално за моментите, когато не искате да обуете затворени обувки, но в същото време не искате да бъдете жертви на студа. В този случай червените чорапи помагат да се разчупи изцяло черната визия.

Със спортни шорти

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Тук има много противоположни елементи, които работят изненадващо добре заедно. Ако облечете само тениската и шортите, определено ще бъдете поставени в графата спортисти. Но когато добавите компоненти като големия блейзър и пантофките с каишки, външният вид мигновено преминава в по-официален.

С леопардова щампа

Леопардовата щампа сама по себе си изглежда като нещо, което не всеки би облякъл. Но с чифт пантофки с каишки тя е много по-смекчена и подходяща за по-ежедневни задачи. В зависимост от вашите стилови предпочитания, тази изтънчена, но същевременно пикантна комбинация има способността да се слее или да се открои. Допълнете я с цветни аксесоари за впечатляващ ансамбъл или вземете минималистичния подход и изберете да стилизирате комбинацията с други неутрални дрехи.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари