IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 процедури за красота, които може да си направите у дома

27 юли 2024 16 30

За да спестите време и пари, докато изглеждате добре

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте чували поговорката "Красотата е болка", ще ви предизвикаме с друга, може би по-точна версия - "Красотата е скъпа". Поддържането на тримесечни срещи за фризьорство, двуседмични посещения за маникюр, месечни процедури за кола маска и всичко между тях може да добави повече разходи към бюджета, отколкото очаквате. И на всичкото отгоре, намирането на време за тези процедури - и грижата за себе си като цяло - често може да изглежда като недостижим лукс. За щастие, благодарение на възхода на домашните козметични процедури, сега е по-лесно от всякога да се откажете от скъпите, отнемащи време срещи и вместо това да правите процедури сами. 

В наши дни ефективни и лесни за използване козметични процедури могат да осигурят резултати с професионално качество без да посещавате салона. Независимо дали става дума за боядисване на вежди или за усъвършенстване на домашен маникюр с гел, има шепа козметични процедури с висока поддръжка, които можете да правите у дома. Най-добрата част? Тези лечения са не само ефективни, но също така ви позволяват да ги приспособите към вашите специфични нужди. Независимо дали искате да подобрите блясъка си, да промените маникюра си или просто да се насладите на така необходимата грижа за себе си, тези домашни процедури за красота са вашият ключ към това да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин, като същевременно спестявате време и пари.

Домашни процедури за красота

Боядисване на вежди

Знаем колко е трудно да се налага непрекъснато да оцветявате веждите си. За щастие то може да бъде извършено у дома, като е много лесно и ефективно. 

@swayzejane fresh brows are the best thing EVER ? #howto #browtutorial #eyebrows #tintingbrows #athomebrowtint ♬ original sound - swayzejane

За да започнете, ще ви е необходим комплект за оцветяване на вежди, който включва боя за оцветяване, активатор и инструменти за апликиране. Преди да нанесете оцветителя, почистете веждите и кожата около тях, за да отстраните всякакви масла или грим. Добра идея е да нанесете тънък слой вазелин около веждите, за да предотвратите оцветяването на кожата от боята. След това смесете боята и активатора. След това използвайте апликатора, за да нанесете внимателно боята върху веждите, покривайки косъмчетата от корена до върха. Оставете боята да престои толкова, колкото е оказано на опаковката. Обикновено това време е между 5-15 минути в зависимост от това колко наситен искате да е цветът. След като времето изтече, избършете боята с помощта на влажен памучен тампон или кърпа. Ако цветът е твърде светъл, можете да нанесете отново нюанса за още няколко минути. Накрая изплакнете веждите си с хладка вода и ги подсушете.

Гел маникюр и педикюр

Ако има нещо, за което нямаме време, това е час за нокти. Въпреки че сдобиваето с гел маникюр определено е по-бързо от акрила, все още изисква много време и пари, за да поддържате ноктите си винаги в перфектна форма. За да разрешим този проблем, ние разчитаме на това да си направим маникюр с гел у дома – и повярвайте ни, това е толкова лесно.

маникюр, педикюр,

Снимка: iStock

За да започнете, ще ви е необходим комплект за нокти с гел, който трябва да включва основно покритие, цветен гел лак, горно покритие и UV или LED лампа за втвърдяване на гела. Започнете процедурата като подготвите ноктите - изрежете и ги оформете, махнете кожичките и полирайте повърхността на всеки нокът. След като сте готови, нанесете тънък слой от основния лак и го изпечете под UV или LED светлина. Не трябва да отнема повече от една минута на слой. След това нанесете цветния гел лак, който искате, и отново го изпечете. В зависимост от непрозрачността на лака, може да се наложи да нанесете втори или дори трети слой, като втвърдявате всеки под лампата. Завършете със слой горно покритие и сте готови.

Лицеви процедури

Въпреки че, да, обичаме професионални процедури за лице от време на време, те не винаги са най-рентабилните. Обаче следващото най-добро нещо е да си направите грижа за лицето у дома. Защо? Защото можете да го приспособите точно към вашите нужди и цели за грижа за кожата.

Ако наистина искате да направите лицева процедура у дома, ще ви трябват няколко основни продукта за грижа за кожата, включително нежен почистващ препарат, ексфолиант, източник на пара, маска за лице, подходяща за вашия тип кожа, тоник и овлажнител. 

шийт маска

Снимка: iStock

Започнете домашната си грижа като почистите лицето, отстраните грима, мръсотията и маслото. След това ексфолирайте кожата с помощта на скраб или химически ексфолиант. Това ще помогне за премахването на мъртвите кожни клетки и отпушването на порите. След това изпарете лицето си за 5-10 минути, за да отворите порите, което ще улесни абсорбацията на следващите продукти.  зависимост от това колко изискано искате да станете, можете да изпарите лицето си, като се наведете над купа с гореща вода с кърпа, наметната на главата си, или като използвате уред за пара за лице. След като порите ви се отворят, нанесете маската за лице. Оставете я да подейства за препоръчаното време, след което изплакнете с хладка вода. Последвайте с тоник за възстановяване на pH баланса на кожата и завършете с овлажнител, за да задържите хидратацията. 

Леки химически ексфолиации

Ключовата дума тук е "леки", когато става въпрос за домашни химически пилинги. Въпреки че тази версия е по-малко интензивна от типичния химически пилинг, тя все пак може да доведе до страхотни резултати. Тези пилинги използват леки киселини, като гликолова, млечна или салицилова, за да ексфолират външния слой от мъртви кожни клетки, за да разкрият нова кожа отдолу. 

пилинг, ексфолиант,

Снимка: iStock

За да направите пилинг у дома, важно е да започнете с надежден източник. След като го намерите, измийте добре лицето си. След почистване нанесете разтвора за химически пилинг равномерно върху кожата. Напълно нормално е да почувствате леко изтръпване след нанасяне. 

В зависимост от това какъв пилинг имате, нанесете овлажнител след това. Уверете се, че избягвате излагането на слънце колкото е възможно повече и използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем ежедневно, тъй като кожата ви ще бъде по-чувствителна към UV лъчи след процедурата.

Автобронзант

Солариумите постепенно остават в миналото за сметка на автобронзирането. За да получите блестящ тен у дома, набавете си най-важното - ексфолиращ скраб, овлажнител, автобронзант под формата на лосион, пяна или спрей, и ръкавици, за да предотвратите оцветяването на ръцете си. Подготовката е ключова за добрия тен.

@auroralovestrand SELF TAN ROUTINE ? I can’t even tell you what self tanning does for my confidence, I have been doing it religiously for 9 years!! ** link currently on my story for the tanner I used Here I used @bondisands Technocolor in Magenta (linked on my ltk in bio for you) but @bali_body @saltyfaceofficial and @coco_and_eve all have formulas for tanning mousses I also love! Products for exfoliating- @lux.unfiltered body polish + @keyssoulcare dry brush [ #selftan #selftanner #selftanroutine ♬ original sound - Aurora Lovestrand

Започнете с ексфолиране на цялото тяло, за да премахнете мъртвите кожни клетки. Обърнете допълнително внимание на грубите зони като лактите, коленете и глезените. След ексфолиране овлажнете тези зони, за да предотвратите полепването на автобронзанта върху сухите петна и създаването на неравномерен вид. След като кожата ви е подготвена и суха, е време да сложите автобронзант. С помощта на ръкавици нанесете автобронзанта с дълги, метещи движения, като започнете от краката си и продължите нагоре, за да избегнете гънки. За гърба си можете да помолите приятел за помощ или да инвестирате в апликатор за самобронзиращ гръб. След като сте готови, оставете автобронзанта да изсъхне напълно, преди да се облечете.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари