IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Панна кота по рецепта на Анджелина Джоли

14 май 2020 14 30

Десертът с козе сирене е любим на актрисата

IStockphoto

Омръзна ли ви да готвите едно и също докато си стоите #ОтговорниВкъщи? Ако все пак сте опитали да направите някое по-сложно ястие, време е да предизвикате уменията си и в десертите. Предлагаме ви рецепта за изтънчен италиански десерт, при това изпробвана от не кой да е, а Анджелина Джоли.

Панна кота е сладък крем с желатин, който може да бъде поднесен със сладко от плодове, да бъде ароматизиран с ванилия, кафе или други аромати. Любимият вариант на актрисата е по-здравословен – с козе сирене и ягоди.

Ето и необходимите продукти за 2 порции панна кота:

– 30 мл козе мляко;
– 4 ч. л. козе сирене;
– 2 ч. л. акациев мед;
– ягоди;
– ванилова пръчица или есенция ванилия;
– агар-агар.

Джоли БГНЕС

БГНЕС

Как да приготвите десерта по рецептата на Анджелина Джоли?

Смесвате млякото, ага-агара (растителен заместител на желатина) и ванилията. Кипвате ги леко на котлона, след което ги оставяте да се охладят. Накрая прибавяте меда и натрошеното козе сирене и разбърквате.

Разпределяте сместа в десертни чашки.

Измивате и нарязвате ягодите на парченца, с които украсявате всяка чашка. Ако имате сладко от ягоди, може да сложите по малко отгоре.

Прибирате десерта в хладилника, където трябва да престои най-малко 3 часа.

Пробвайте, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари