IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ретрограден Меркурий в Дева и Лъв ще се отрази на зодията ви

2 август 2024 17 30

Периодът на ретрограден Меркурий е от 5 до 28 август

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако вече се чувствате по-уморени и дезориентирани от обикновено – сякаш просто не мислите трезво – има голям шанс да обвините за това ретроградния Меркурий.

Въпреки че ретроградният Меркурий е основно презиран от всички, важно е да запомните, че това преживяване наистина не е краят на света. В края на краищата това се случва само около 3 до 4 пъти годишно, което означава, че ретроградният Меркурий е не само познато преживяване за вас, но и неразделна част от вашето годишно слънчево пътуване.

Продължаваща около три седмици, тази така наречена „комуникационна криза“ има начин да изкопае неразрешена драма от вашето минало, особено ако разговорът е бил оставен на „четене“ твърде дълго. Тъй като Меркурий започва да се върти назад в зодиака, той насочва вниманието към ситуации, които остават неуредени, осигурявайки ви платформа за приключване и оставяне на миналото зад вас.

Нека обаче помним, че Меркурий се смята за планетата на измамниците и докато е ретрограден, намира радост в това да прави живота ни максимално неудобен. Можете да очаквате увеличаване на закъсненията, разочарованията, неразбирателството и дори технологичните неизправности. А когато Меркурий е ретрограден, плановете рядко са очертани точно, така че не е най-подходящото време за подписване на договори или вземане на решения, променящи живота. По същата логика това не означава, че трябва да живеете в страх.

На 5 август Меркурий ще бъде ретрограден на 4 градуса на Дева. Тъй като тази ретроградност започва в Дева – променливият земен знак, свързан с детайли, анализ, логика, познание, практичност, обслужване и хранене – може да сте принудени да се сблъскате с проблеми, свързани с вашето ниво на организация, начина, по който преценявате другите и вашите способности за критично мислене.

Ретрограден Меркурий може да събере отново влюбените до 7 август, когато обедини сили с Венера в Дева. Също така може да е прекрасно време за разрешаване на финансови конфликти, като най-накрая да закупите този артикул, който сте жадували.

Тази ретроградност става изключително интересна около 14 август, когато Меркурий се връща обратно във фиксирания огнен знак Лъв. Това може да доведе до драма, тъй като Лъвът никога не се страхува да предизвика сцена. Когато се сблъска с непредсказуемия Уран сутринта на 18 август, разговорите може да преминат във взривоопасна територия и шокиращи новини да хвърлят света в хаос.

Точно когато си мислите, че тази ретроградност никога няма да приключи, Меркурий най-накрая ще се насочи директно на 28 август в Лъв. Въпреки това, вие все още ще усещате ефектите, докато постретроградната сянка не се изчисти напълно около 11 септември. През това време ще започнете да събирате парчетата на това, което се е объркало, давайки ви нова гледна точка към това, което трябва да направите в бъдеще.

А ето как летният ретрограден Меркурий в Дева и Лъв ще се отрази на всеки зодиакален знак:

Овен

Тъй като този ретрограден Меркурий започва в зоната на вашето здраве и рутина (6 дом), вие ще се почувствате принудени да преразгледате практика ум-тяло, която сте обожавали. Този период също така ви насърчава да помислите как се справяте с ежедневните задачи. Промяната на графика ви сега може в крайна сметка да повиши производителността ви. След това Меркурий се връща през вашата зона за романтика и себеизразяване (5 дом) и ще се справите добре, ако покажете най-игривата си, обичаща забавленията страна. Най-добрият шанс да се възползвате максимално от момента е да се оставите на течението и да избягвате да се придържате към какъвто и да е конкретен план, особено когато прекарвате време с най-близките и любимите си хора. Бъдете по-спонтанни!

Телец

Ако ви се струва, че имате много възможности да изразите себе си творчески и да се свържете с любимите хора, но се чувствате по-разпръснати от обикновено и ви е трудно да се съсредоточите върху един особено удовлетворяващ план, това е защото Меркурий започва своята ретроградност във вашата зона на романтика и себеизразяване (5 дом). За да се възползвате максимално от този момент, вие сте изправени пред предизвикателството да се оставите на течението и да станете по-игриви и спонтанни. След това Меркурий се връща през вашата домашна зона (4 дом), насърчавайки ви да засилите осъзнаването на емоционалните рани, които пречат на личностното израстване.

Близнаци

Всеки ретрограден Меркурий ви засяга малко повече от другите, Близнаци, защото вашият знак се управлява от планетата на комуникацията. Този път тази ретроградност попада във вашия домашен сектор (4 дом), насочвайки вниманието ви към времето за свързване с любимите хора, което може да вдъхне нов живот на вашите връзки. Сега е вашият шанс да преразгледате реновирането или други проекти за подобряване на дома, които са били в застой. Тогава Меркурий ще се върне обратно през вашата комуникационна зона (3 дом) и ще имате технологични неуспехи, както и трудни връзки с приятели, колеги, братя, сестри и съседи. Разчитайте на търпението и жизнерадостното си чувство за хумор, за да преодолеете всички тези моменти.

Рак

Тъй като ретрограден Меркурий започва във вашата комуникационна зона (3 дом), технологичните злополуки и недоразуменията може да са още по-важни за вас в този момент. Сега е време да оцените кои са ангажиментите и проектите, изискващи висока умствена енергия, които си заслужават вашето време и усилия. След това Меркурий се насочва към вашия сектор на парите (2 дом), предлагайки ви зелена светлина да прецените дали текущият ви поток от доходи е в съответствие с вашите ценности и дали сте признати и възнаградени за цялата си упорита работа. Ако не, може да бъдете мотивирани да проучите нова посока.

Лъв

Ретроградният Меркурий започва във вашата зона пари (2 дом), като ви подтиква да преосмислите как печелите, инвестирате и управлявате активите си. Това също е секторът на ценностите, така че можете да пренастроите плана си за правене на пари с това, в което вярвате в сърцето си. Обратното въртене на Меркурий продължава през вашия първи дом, насърчавайки ви да прекарвате време в размисъл върху това как се представяте пред света. Дали стратегията, с която преследвате страстните си проекти е най-обмислената, или може да се нуждае от малко поправка? Забавянето, задаването на въпроси като тези и преоценката накъде искате да отидете оттук нататък може да бъде наистина продуктивна сега.

Дева

Усещате ретроградността на Меркурий по-остро от други знаци, Дева, благодарение на планетата на комуникацията, управляваща вашия знак. Тъй като ретрограден Меркурий пада във вашия знак (1 дом), за начало е време да се поинтересувате как сте подхранвали вътрешно представата си за себе си и как това се отразява, когато представяте своите мечти, стремежи и цели пред света. Може да имате отваряща очите реализация, която ви подготвя за още повече успех и удовлетворение по пътя. След това Меркурий се връща през вашата зона на духовност (12 дом), насърчавайки ви да спрете типичната си забързаност и да се съсредоточите върху грижата за вашето умствено и емоционално благополучие повече от обикновено. Може да си наложите нова рутина, която да ви кара да се чувствате още по-центрирани и спокойни.

Везни

С ретрограден Меркурий, който попада в сектора на духовността за начало (12 дом), ще бъдете привлечени да забавите темпото и да отделите време за почивка, за да се грижите за вашето психологическо благополучие и да презаредите батериите си, наслаждавайки се на мечти и въображаеми занимания. Това е сънливо време на годината за вас, но вярвайте, че подхранването на вашата духовна страна ще подобри преследването ви на страстни проекти. След това Меркурий се връща към вашия 11-ти дом на социалните кръгове, като ви подтиква да помислите върху платоничните връзки, на които посвещавате умствената си енергия, и да преоцените подхода си към съвместни начинания.

Скорпион

Ретроградният Меркурий започва във вашата зона за контакти (11 дом), хвърляйки светлина върху вашите платонични връзки и дългосрочни желания. Насочването на повече внимание към тези области от живота ви може да ви вдъхнови да преоцените съвместните усилия, с които сте се ангажирали. Някои приятели наистина не се съобразяват с вашите цели и ако това е така, ще е добре да преосмислите тези връзки сега. След това Меркурий подкрепя вашия кариерен сектор (10 дом), предоставяйки ви шанс да преосмислите професионалните си стремежи. Работата, която вършите сега около вашите големи желания, може да доведе до по-голямо удовлетворение и признание в бъдеще.

Стрелец

Планетата пратеник започва своята ретроградност в зоната на вашата кариера (10 дом), изисквайки от вас да мислите повече върху взаимоотношенията си с авторитетни фигури, както и върху собственото си чувство за вътрешен авторитет и как преследвате целите си. След това Меркурий се движи назад през вашия сектор на приключенията и висшето образование (9 дом) и може да почувствате, че усилията ви да разширите хоризонтите си се осуетяват на всяка крачка. Най-добрият начин да управлявате тази енергия е като преразгледате място за почивка, което винаги сте обичали, вместо да се опитвате да следвате изцяло нов път сега.

Козирог

Този ретрограден Меркурий започва във вашата зона на висше образование и приключения (9 дом), насърчавайки ви да преразгледате учебен опит, който наистина е подхранвал духа ви. Това може да означава да посетите отново място, което ви кара да се чувствате особено живи или да усъвършенствате набор от умения, които ви отварят очите. Освен това ще обмислите – и дори ще преоцените – личните си философии. След това Меркурий се насочва към сектора на вашите съвместни ресурси и емоционални връзки (8 дом), където ще ви подтикне да преразгледате подхода си към споделени финансови цели с любим човек.

Водолей

С ретрограден Меркурий, който започва в зоната на вашите емоционални връзки и съвместни ресурси (8 дом), отделете време, за да преосмислите как вие и любим човек можете да превърнете общите си финансови стремежи в реалност. Може дори да е добре да преосмислите тези стремежи заедно, тъй като определението за успех може да изглежда различно за двама ви. След това планетата пратеник се връща през вашата зона на партньорство (7 дом), което ви предлага шанс да работите върху насърчаването на още по-голямо взаимно разбирателство с любим човек, приятел или колега. Разбира се, трудните връзки може да са по-вероятни сега, но също така и възможностите да стигнете до една и съща страница веднъж завинаги.

Риби

Този ретрограден Меркурий първоначално попада във вашия сектор на партньорство (7 дом). Независимо дали има динамика в приятелство, романтична връзка или бизнес партньорство, която трябва да се промени (или ви се иска да подходите към споделена цел по нов начин), този период ви дава шанс да започнете нещо ново в името на тази решаваща работа в екип. След това Меркурий се връща през вашето ежедневие и уелнес сектор (6 дом), представяйки идеален момент за започване на удовлетворяваща практика за ума и тялото, която преди сте обожавали, но която е отпаднала преди известно време.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари